Iedereen heeft een geschiedenis.

Het boek Nasleep van Tinka Floor is een mooi verhaal, maar ook een vol verhaal. Vol? Ja, er komen veel personages in voor en je leest ook vanuit veel verschillende personages.

Waar gaat het verhaal over?

Iedereen heeft een geschiedenis.
De vijftienjarige Floris, die zijn verbannen, gewelddadige vader Alexander gaat zoeken.
Zijn moeder Marthe, die jarenlang door Alexander is misbruikt en haar dochter en beste vrienden moet missen.
Jonkvrouw Jorinde, die landgoed Markenrode heeft geërfd nadat haar vader en broer in een oorlog zijn omgekomen.
De mensen die Floris onderweg tegenkomt: de zussen Simona en Sophie, die hun overleden moeder missen en worstelen met jongens, familie en uithuwelijking, en Line, die op hun vaders boerderij letterlijk een hondenleven moet leiden.
De mensen die achterblijven en de mensen die in de tussentijd naar Markenrode komen.
Nasleep gaat over al die mensen, al hun achtergronden en geschiedenissen en hoe die doorwerken in hun nu. Het is een wreed verhaal, maar ook een lief verhaal over ouders en kinderen, broers en zussen, mannen en vrouwen, nature en nurture, erbij (willen) horen, vriendschap en liefde. In een middeleeuws aandoende wereld, maar met gevoelens van nu en alle tijden.

Wat ik er van vond?

Zoals ik net al zei is het een mooi verhaal, maar ook een heel vol verhaal. Dat vond ik soms wat lastig lezen. Er komen zoveel personages in voor dat ik soms even de weg kwijt was omdat ik niet meer wist wie wie was. Daarvoor heeft de auteur Tinka Floor wel iets handigs bedacht. Achterin het boek kun je namelijk alle namen vinden en er achter staat beschreven wie het is. Naast de namen kun je achter in het boek ook een plattegrond vinden.

Doordat ik soms een beetje moeite had om het verhaal te volgen kwam ik ook wat lastiger door het verhaal heen en duurde het best even voor ik het boek uit had. Opzich geen probleem, maar ik vind het wel fijn als een boek lekker doorleest. Verder zit het verhaal goed in elkaar en wordt alles uitgebreid beschreven. Je waant je dus echt in Markenrode en je kunt je goed voorstellen hoe iedereen er uit ziet. Dat is natuurlijk wel erg fijn ;-).

Doordat ik wat moeite had om door het verhaal heen te komen geef ik het boek 3 van de 5 sterren.

Ik heb dit prachtige boek van Tinka Floor mogen ontvangen als recensie exemplaar. Onwijs tof natuurlijk! Ik wil er wel even bij zeggen dat ondanks ik het boek gekregen heb ik wel altijd eerlijk blijf en dit mijn mening over het boek niet beïnvloed.