‘Wat een schrijver. Zijn proza is dwingend en beeldend en is prachtig gedoseerd.’ NRC Handelsblad

De samenvatting van dit boek sprak mij heel erg aan. Ik vond het ook super tof toen ik een mailtje ontving van Uitgeverij Rainbow, dat ik het boek als recensie exemplaar zou krijgen.

Het verhaal

Een opmerkelijk teder verhaal over verlies, overleving en een ontgoochelende liefde. Roy Fenn is nog jong wanneer zijn vader op zijn geliefde boot de loop van zijn geweer in zijn mond steekt en de trekker overhaalt. De rest van zijn leven komt Roy altijd weer uit bij die ene, allesbepalende gebeurtenis die een schaduw over zijn jeugd werpt. In dit semi-autobiografische boek vertelt David Vann scherpzinnig en met een ongekende precisie over het tragische huwelijk van zijn ouders, hun onvermijdelijke scheiding en de beslissende momenten van zijn leven.

Mijn mening

Het eerste wat je op valt aan dit boek is natuurlijk de prachtige cover! In het echt nog veel mooier trouwens ;-). Dit boek is misschien niet voor iedereen weggelegd, door toch het best heftige onderwerp. Ik was er wel heel nieuwsgierig naar geworden, en ben ook gelijk in het boek begonnen toen ik het binnen kreeg.

Wel moet ik zeggen dat ik eigenlijk iets anders van het verhaal had verwacht. Niet in een negatieve zin, maar het zijn meerdere wat korte verhalen, waarvan 1 iets langer. Voor ik in het boek begon, had ik meer echt een doorlopend verhaal verwacht. Door de korte verhalen was ik soms iets wat in de war, en wist ik nou niet zo goed wat er nou echt gebeurde in het verhaal of niet. Gelukkig ben ik niet de enige. Na wat recensies te hebben gelezen was dit vaak wel een puntje.

Het moraal van het verhaal is je eigenlijk laten zien wat een impact zoiets op iemand zijn/haar leven kan hebben. Ik vond het af en toe best een heftig boek. Daardoor las het soms ook niet even vlot door, maar dat komt misschien ook wel door het heftige onderwerp. Mocht je van boeken houden met diepgang en die je aan het denken zetten.. dan is dit boek zeker iets voor jou!

Titel: Legende van een Zelfmoord
Auteur: David Vann
Pagina’s: 253
EAN: 9789041713162