Het e-book De Goldbaum-dynastie van Natasha Solomons is alleen vandaag (20-06-2020) te koop bij boekenwereld.com voor maar €5,99 met code goldbaum.

Normaal kost het e-book €14,99.

Het verhaal

1911. De uit de steenrijke familie Goldbaum afkomstige Greta verruilt tegen haar zin het mondaine Wenen voor druilerig Engeland om te trouwen met haar achterneef Albert. De familie Goldbaum verstevigt op deze manier de familiebanden, want ze weten dat ze – omdat ze Joods zijn – altijd buitenstaanders blijven. De familieband is hun grootste kracht.

De tegendraadse Greta heeft niets met de zachtmoedige Albert: ze voelt zich eenzaam, maar vindt haar passie in tuinieren. Met toewijding creëert ze een paradijselijke tuin, en ook haar liefde voor Albert komt uiteindelijk tot bloei. Maar zelfs de invloedrijke familie Goldbaum kan de naderende Eerste Wereldoorlog niet tegenhouden. Voor het eerst in tweehonderd jaar komen de Goldbaums recht tegenover elkaar te staan. Greta moet kiezen: het gezin dat ze stichtte, of de familie die ze achterliet.

Mijn mening

Wauw! Wat een boek. Nadat ik De Goldbaum-dynastie had uitgelezen was ik er even stil van. En nog weet ik eigenlijk niet hoe ik deze recensie moet gaan schrijven. Het boek ontroerd je, maar laat je soms ook lachen. Het doet iets met je, en dat vind ik toch wel heel mooi.

Het verhaal leest lekker vlot weg. Al moet ik wel zeggen dat de gebeurtenissen soms wat snel gaan. Een beetje hak op de tak. Wat opzich niet eens zo heel erg is, maar soms wil je net even iets meer weten.

Tout en chantant sur le mode mineur
L’amour vainqueur et la vie opportune
Ils n’ont pas l’air de croire à leur bonheur
Et leur chanson se mêle au clair de lune.

‘Claire de Lune, De Goldbaum Dynastie – Natasha Solomons

Ik heb echt genoten van dit boek en vond het verhaal ook zeer interessant. Je volgt de familie Goldbaum en elk familie lid heeft een interessant karakter / verhaal. Wat ik ook interessant vind is dat Natasha Solomons De Goldbaum-dynastie heeft geschreven gebaseerd op de familie Rothschild: een familie die zelden in de openbaarheid treedt, maar een van de machtigste ter wereld is.

De Goldbaum-dynastie heeft mij soms ook wel aan het denken gezet. Ik kan dit boek echt aanraden. Zeker nu je het e-book met een fijne korting kan aanschaffen zou je het gewoon moeten proberen!

Ik heb dit boek ontvangen als recensie exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek niet. Nogmaals bedankt Ambo|Anthos, voor het prachtige exemplaar.

Titel: De Goldbaum-dynastie
Originele titel: House of Gold
Auteur: Natasha Solomons
Pagina’s: 512
EAN: 9789026351181

De Goldbaum-dynastie is vertaald door Marion Drolsbach en Yolande Ligterink.