Betoverend

Een indrukwekkende hervertelling van de klassieke mythologie, zoals The Washington Post dat zo mooi zegt. Madeline Miller brengt de oudheid sprankelend tot leven in dit betoverende verhaal van goden en helden, magie en monsters, overleven en transformatie.

Het verhaal

In het huis van Helios, god van de zon en de machtigste onder de Titanen, wordt een dochter geboren. Circe is een vreemd kind, en zonder de goddelijke uitstraling van haar vader wordt ze uitgestoten door haar familie. Geïsoleerd wendt ze zich tot de gewone stervelingen voor gezelschap, waarbij ze een kracht ontdekt die verboden is voor de goden: hekserij. Wanneer de liefde haar ertoe brengt een vervloeking uit te spreken, stuurt Zeus Circe naar een verlaten eiland, waar ze haar vaardigheden verder ontwikkelt.
De wereld is echter een gevaarlijke plaats voor een vrouw alleen, en met haar onafhankelijkheid roept Circe de toorn van zowel mannen als goden over zich af. Om te beschermen wat haar het meest dierbaar is, moet Circe al haar krachten aanwenden.

Wat ik er van vond?

GEWELDIG! Zo, dat is wel duidelijk genoeg, toch? Haha. Dit is echt één van mijn lievelingsboeken die ik in 2019 heb gelezen. Ik zat vanaf pagina 1 helemaal in het verhaal, ik werd er in gezogen en las het in een korte tijd uit. Wat ik eigenlijk echt zo jammer vond, want ik wilde meer! Meer van Madeline Miller haar fijne schrijfstijl. Ze heeft dit verhaal zo mooi en goed geschreven, dat dit echt een aanrader is voor iedereen. Zelfs als je niet zoveel van de mythologie af weet of er normaal gesproken niet zoveel mee hebt. Dit boek overtuigt je echt om meer te willen weten, meer te willen lezen over Circe.

Madeline heeft voor Circe het verhaal van Achilles geschreven, ook een hervertelling. Dat boek heet ‘Een lied voor Achilles’. Ik ben daar nu zo onwijs nieuwsgierig naar geworden dat dit boek echt op mijn lijstje staat om te lezen in 2020. Het liefst zo snel mogelijk natuurlijk 😉 . Ik ben niet de enige die zo positief is over het boek Circe, ik lees veel positieve recensies op Instagram. Dus, als jij nog niet was overtuigt door alle positieve berichten dan hoop ik dat ik je nu wel heb weten te kunnen overtuigen. Echt, je krijgt er geen spijt van om dit boek te lezen!

5 sterren voor Circe van Madeline Miller. Wie weet lees ik het boek zelfs nog een keer ;-).