Doolhof der dimensies

Het debuut van Jeremy Lachlan, en wat voor één! Dit is het eerste deel van Jane Doe en ondertussen is deel 2 ook uitgekomen, maar nog niet in het Nederlands.

Het verhaal

Wanneer een hevige aardbeving het afgelegen eiland Bluehaven treft en haar vader verdwijnt, begint voor Jane Doe een koortsachtige zoektocht. Al snel blijkt het meer dan een eenvoudige reddingsmissie… Jane komt terecht in een gebied dat diverse werelden met elkaar verbindt; een levensgevaarlijk labyrint van constant veranderende kamers, dodelijke valstrikken en geheime doorgangen. In dit doolhof is een wrede, heerszuchtige man doorgedrongen die ook op zoek is naar Jane’s vader… maar dan wel met een heel leger. Hij kent de geheimen die John Doe nooit aan zijn dochter heeft kunnen vertellen… Jane ontdekt algauw dat er veel meer van haar verwacht wordt dan ze ooit had durven vermoeden. Met als enige bondgenoten een pyromaan en een bedrieger, gaat ze op zoek naar de waarheid achter dit doolhof der dimensies…

Mijn mening

Als je de cover ziet ben je eigenlijk meteen al verliefd. Ik heb dit boek in december al gelijk gekocht, maar deze week pas gelezen. Het boek heeft mij verrast. Ik wist niet zo goed of het wel iets voor mij zou zijn om eerlijk te zijn. Soms vond ik bepaalde zinnen een beetje kinderlijk overkomen, maar dat kan wellicht ook aan de vertaling liggen. Of aan het feit dat het een Young Fantasy is, dat wil je nog wel eens vergeten als je zo in het verhaal zit. Over het algemeen is het gewoon echt een super tof boek. Je volgt Jane, die de bizarste dingen mee maakt, en je wil alleen maar weten hoe dit gaat aflopen. Krijg je daar een antwoord op? Nee. Dit is slechts deel 1 en het einde laat je snakken naar meer. Ik wil meer lezen, meer weten, en heb een aantal vragen die nog niet beantwoord zijn. Iets zegt mij dat ik de antwoorden in deel 2 wel ga krijgen, dat hoop ik dan ;).

Is het boek een aanrader? Ja, als je van deze genre houdt, dan raad ik je dit boek zeker aan! Jane Doe doolhof der dimensies krijgt van mij 4 van de 5 sterren. Ik kan niet wachten tot ik deel 2 ook kan lezen!