Één van de mooiste boeken van 2019!

Om eerlijk te zijn had ik niet verwacht dat De sterrengever van Jojo Moyes iets voor mij zou zijn. Waarom niet? Ik kwam moeilijk in het verhaal, maar toch bleef ik doorlezen. En uiteindelijk was ik verkocht. Verliefd op het verhaal geworden! Één van de beste boeken van 2019, in mijn ogen ;-).

Kentucky, 1937. Wanneer Alice hoort dat de bibliotheek vrouwen zoekt om te paard afgelegen huizen te bezoeken met boeken, besluit ze zich aan te melden. Ze is een prima ruiter, en dit biedt haar een ontsnapping uit het benauwende huis van haar man en schoonvader. Onder leiding van de vrijgevochten Marge vormen vijf vrouwen al snel een hechte groep, maar hun vriendschap wordt op de proef gesteld als een deel van het dorp én de wet zich tegen hen keren…

Wat een fijne schrijfstijl heeft Jojo toch. Alsof je zelf even terug de tijd in gaat. Alsof je een deel van de vriendinnen groep bent, die in Kentucky 1937, hele mooie, maar ook hele pittige momenten meemaken. Je leeft zo mee met Alice en hoopt ook zo voor haar dat alles goed komt. Niet alleen met Alice maar ook met de andere vrouwen die ieder zo hen eigen problemen hebben.

De sterrengever heeft een plekje in mijn hart veroverd en ik kan ook niet anders dan 5 sterren geven.

Heb jij dit boek al gelezen? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet.. het is echt, maar dan ook echt, een aanrader!