V.E. Schwab


Stad vol geesten‘ – een meesterlijke mix van griezelige geesten, onvergetelijk avontuur en hartveroverende vriendschap.

Het verhaal

Cassidy Blakes ouders zijn De Inspookteurs, een (best wel amateuristisch) team spokenjagers. In tegenstelling tot haar ouders die in het duister tasten, kan Cassidy zelf wél geesten zien. Sterker nog, haar beste vriend Jacob is een geest.

Als De Inspookteurs besluiten om het behekste Edinburgh in Schotland te bezoeken voor hun nieuwe tv-show, moeten Cassidy – en Jacob – mee. In Schotland is Cassidy omgeven door geesten, die niet allemaal even onschuldig zijn. En als ze Lara ontmoet die ook geesten kan zien, leert Cassidy dat ze een tussenreiziger is. Blijkbaar is het haar taak om ervoor te zorgen dat geesten voor eens en voor altijd achter de sluier blijven die de wereld van de doden scheidt van die van de levenden.

Cassidy weet nog niet zeker of ze deze nieuwe missie wil aangaan, maar ze weet wel dat de sinistere Rode Raaf die in de stad rondspookt niet in haar wereld thuishoort. Door haar krachten komt Cassidy in een episch gevecht terecht dat door de wereld van de levenden en de doden trekt. Ze zal alles op alles moeten zetten om heelhuids terug te keren en haar dierbaren te redden.

Mijn mening

Boekerij heeft weer een prachtige editie gemaakt van ‘Stad vol geesten‘! De edges, de endpapers én de art die in het boek zit zijn gewoonweg geweldig! Ik vind het vooral leuk dat er zo’n mooie limited edition op de markt is voor een middle-grade boek. Dat lees je goed. Dit is geen YA, maar echt middle-grade. Zo moet je ook echt het boek in gaan anders sta je wellicht voor een teleurstelling.

Nu we het over het uiterlijk hebben gehad, is het tijd om de inhoud te bespreken en ik kan alvast verklappen dat dat misschien net zo mooi is als de buitenkant. Laat ik eerst zeggen dat ik de vertaling echt top vond en ik bewondering heb voor V.E. Schwab, want wat kan zij divers schrijven! Ik vloog door het verhaal heen en ik moet zeggen dat ondanks dat het een jeugdboek is er zeker spanning in zit! Je vraagt je tot het einde af hoe het gaat aflopen.

Wat ik ook tof vond, zijn de Harry Potter-referenties in het verhaal (bracht me even terug naar mijn eigen kindertijd) en de leuke details van Edinburgh. We volgen Cassidy en haar BFF Jacob, die met haar ouders naar Edinburgh gaan omdat zij ware Inspookteurs zijn en een programma opnemen voor tv. Het verhaal gaat daar niet erg diep op in, wat ik soms wel jammer vond, maar ook begrijpelijk aangezien het een jeugdboek is. Het lijkt me wel tof als we daar misschien wat meer over gaan lezen in het tweede deel van de Cassidy Blake-serie. Hopelijk komt dat deel er ook in een prachtige limited edition… Boekerij? 😉

Eindoordeel

Kortom, ‘Stad vol geesten‘ is een echte parel! Niet alleen is de limited edition visueel een spektakel, maar ook het verhaal is vol verrassingen, spanning en leuke referenties. Schwab slaagt erin om een krachtige, meeslepende ervaring te bieden, vooral voor middle-grade lezers.

Heb je mijn vorige recensie al gelezen? Die kun je *hier* vinden!

Ik heb dit boek ontvangen als recensie exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek niet. Nogmaals bedankt Uitgeverij Boekerij en Best of Fantasy, voor het prachtige exemplaar.

Titel: Stad vol geesten
Originele titel: City of Ghosts
Auteur: V.E. Schwab
Vertaling: Sandra van de Ven
Pagina’s: 272
ISBN: 9789022599501
Prijs: €20,99
Uitgeverij: Meulenhoff

Let op! Ik maak gebruik van affiliate links. Zo help je mij om mijn blog online te houden, en jou kost het niets! 🙂