Een dystopisch debuut.

Als je van dystopische boeken houdt zoals Hungergames en Divergent dan is dit echt een boek voor jou! Ook als je normaal gesproken dit soort boeken niet leest, kan ik je Als de nacht eindigt van Laura Diane echt aanraden!

Ik vind Laura haar schrijfstijl zo fijn. Ze beschrijft alles precies zo dat het net lijkt alsof je zelf in de wereld van Lya zit. Het verhaal leest daardoor ook lekker vlot. Wat aan de ene kant natuurlijk best jammer is want het boek is dan ook zo uit. Wat betekent.. wachten op deel 2!

Waar gaat het verhaal nou precies over?

Lya Marlow heeft nog nooit de zon gezien. Sinds een verwoestende zonnevlam de helft van de bevolking wegvaagde, gaat niemand overdag nog naar buiten. Gevangen in haar eigen huis kijkt ze toe hoe haar sterke vader langzaam wegkwijnt door een ongeneeslijke ziekte, terwijl haar moeder druk bezig is met het plannen van de toekomst van haar enige dochter. Lya voelt dat ze moét ontsnappen, al is het maar voor één dag …

Wat ik er van vond?

Ge-wel-dig! En dan heb ik het niet alleen over de cover 😉 .

Als de nacht eindigt zet je ook wel aan het denken.. wat als zoiets zou gebeuren? Hoe zou de wereld er uit zien? Hoe zou het leven zijn zonder zon? En nog veel meer vragen waar je over na gaat denken. Die vragen ga ik nu niet bespreken want ik wil ab-so-luut geen spoilers weggeven. Daar is dit boek veel te mooi voor.

Je leeft niet alleen onwijs mee met Lya en haar vriendinnen, Carli en Gwen, maar ook met Devan en zijn vriend Walter. Alle personages zijn zo fijn beschreven en ik had er ook echt een beeld bij tijdens het lezen. Ik wilde wel meer weten over Devan, maar ook over Walter. Daarvoor moeten we, denk ik, toch echt wachten op deel 2.

Het is een verhaal waar je weinig over kunt zeggen zonder iets te verklappen, daarom laat ik het hier ook bij. Één ding wil ik nog wel kwijt.. dat einde.. kan echt niet hoor! Laura, je laat ons wel in spanning zitten en snakken naar meer ;-).

Dat het boek een aanrader is hebben jullie nu denk ik wel door, haha. Ik kan daarom ook niet anders dan 5 sterren geven!

Heb jij Als de nacht eindigt van Laura Diane al gelezen?

Een dystopisch debuut. Donker, maar met een sprankeltje hoop, glinsterend als de zonsopgang.

Als de nacht eindigt – Laura Diane