‘One of the best books I’ve ever read’ John Green

Dit boek heeft echt indruk gemaakt op mij, op een goede manier en het is echt zo’n boek waar je aan blijft denken.. tomorrow and tomorrow and tomorrow. 😉 Lees verder voor mijn iets wat korte recensie!

Het verhaal

Sam and Sadie meet in a hospital in 1987. Sadie is visiting her sister, Sam is recovering from a car crash. The days and months are long there, but playing together brings joy, escape, fierce competition — and a special friendship. Then all too soon that time is over, and they must return to their normal lives.

When the pair spot each other eight years later in a crowded train station, they are catapulted back to that moment. The spark is immediate, and together they get to work on what they love – creating virtual worlds to delight, challenge and immerse, finding an intimacy in the digital realm that eludes them in their real lives. Their collaborations make them superstars.

This is the story of the perfect worlds Sadie and Sam build, the imperfect world they live in, and of everything that comes after success: Money. Fame. Duplicity. Tragedy.

Mijn mening

Ik wist eerst niet zo goed of dit boek iets voor mij zou zijn, maar toch intrigeerde de flaptekst mij en om nog maar over de cover te zwijgen. Ik ben heel blij dat ik er toch voor gegaan ben want wauw, wat een boek!

Vaak (alsof dit zo vaak voor komt haha) weet ik echt even niet wat te zeggen, of nou ja schrijven, over een boek dat zo goed is. Zo dus ook over Tomorrow and Tomorrow and Tomorrow. Dit boek laat je lachen, over dingen na denken en misschien laat je er zelfs een traan door. Liefde, vriendschap en videogames. Die drie woorden zou ik gebruiken om dit verhaal te omschrijven met een sprankeltje tragedie er boven op.

De personages zijn geweldig neergezet en zo geschreven dat je met ze kan meeleven, maar je ook kan denken goh doe toch niet zo stom! Als een auteur dat kan, vind ik dat altijd heel knap. Je gaat in het verhaal heen en weer in de tijd met een span van zo’n 30 jaar. Zo krijg je een goed beeld van Sam & Sadie en leer je alle mooie momenten, maar ook alle verdrietige en lelijke momenten kennen.

“What is a game?” Marx said. “It’s tomorrow, and tomorrow, and tomorrow. It’s the possibility of infinite rebirth, infinite redemption. The idea that if you keep playing, you could win. No loss is permanent, because nothing is permanent, ever.”

― Gabrielle Zevin, Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow

Het boek geeft een 80’s/90’s vibe en dan heb ik het nog niet over de videogames! Voor mensen die van gamen houden (zoals ik) is dit echt een geweldige wereld, maar ik ben er van overtuigd dat als jij iemand bent die er eigenlijk niet zoveel mee heeft dit ook een heel mooi boek is.

Voor mij is Gabrielle Zevin een nieuwe auteur, maar ik wil zeker meer van haar lezen want wat een schrijftalent heeft zij! Mocht je nou denken dit klinkt allemaal wel leuk en aardig, maar ik lees alleen in het Nederlands dan heb ik goed nieuws! Op 17 januari geeft Uitgeverij Nieuw Amsterdam de vertaling uit! Morgen en morgen en morgen kun je bij alle (online) boekhandels vinden.

Zoals je misschien merkt kom ik niet veel verder dan: Dit boek is goed en moet je lezen! Dus daar laat ik het dan ook maar bij. 😉 LEES DIT BOEK! <3Titel: Tomorrow and tomorrow and tomorrow
Auteur: Gabrielle Zevin
Pagina’s: 401
EAN: 9781784744649
Uitgeverij: CHATTO & WINDUS