Eén keer trek je de conclusie
Vriendschap is een illusie
Vriendschap is een droom
Een pakketje schroot, met een dun laagje chroom

Ik heb dit boek als recensie exemplaar ontvangen van Angela Stegeman en uitgeverij Ellessy, nogmaals dank!

Het verhaal

Bijna dertiger Emma is over het algemeen best tevreden met haar leven. Ze heeft het naar haar zin op haar werk, heeft een knappe – tijdelijke – werkgever, leuke collega’s en is erg toegewijd aan haar patiënten. Aan het einde van een lange werkdag vind ze het heerlijk om naar een goede feelgood-film te kijken, maar meestal pas nadat ze haar work-out heeft gedaan. Dat laatste doet ze samen met haar personal trainer Bart, die volgens haar tweelingzus Isabel een oogje op Emma heeft.
Ondanks de afspraak met zichzelf, dat ze voorlopig even genoeg heeft van mannen, kan ze er eentje niet uit haar hoofd zetten: Pim, de broer van haar nieuwe beste vriendin Nina. Probleem is alleen dat hij dus op mannen valt. Denkt Emma. Zijn ex heet namelijk Ryan. Dat is toch een mannennaam? Nina wil er weinig over kwijt en de temperatuur in de kamer daalt met veertig graden wanneer Emma zijn naam alleen maar laat vallen. Waarom heeft Nina haar niet verteld dat ze een broer heeft? Waarom wordt ze steeds kwaad als het over Pim gaat? En hoe zit dat met de ex-partner van Pim die Ryan heet? Allemaal vragen in het hoofd van Emma, maar Nina kan niets anders dan haar mond houden.
Veel tijd om er over na te denken heeft Emma echter niet, want ze is hard op weg om haar allergrootste droom waar te maken: professioneel zangeres worden. Ze heeft zich namelijk ingeschreven voor The Voice of Holland.

Mijn mening

Pumps, pillen & popcorn valt direct op met een super leuke cover. Ik raakte nieuwsgierig en wilde meer weten. Dat ik het boek ook nog eens als recensie exemplaar ontving, was helemaal tof!

We volgen in dit verhaal Nina en Emma, al moet ik zeggen dat je het merendeel van het verhaal vanuit Emma leest. Dit had voor mij iets duidelijker gemogen omdat ik soms pas later in het hoofdstuk er achter kwam vanuit wie ik nou aan het lezen was. Daardoor raakte ik een beetje uit het verhaal.

Dit is nu al de vierde man in een week tijd die er voor zorgt dat mijn hart een heel stuk sneller gaat slaan.

Emma, Pumps, pillen & popcorn – Angela Stegeman

Emma is een (bijna) 30 jarige vrouw die eigenlijk helemaal niet op zoek is naar een relatie, of toch wel? Soms had ik wel wat moeite met Emma. Ik vond haar personage wel iets hebben, maar ze kwam bij mij totaal niet over als een (bijna) 30 jarige. Ik vond haar wat naïef en puberaal overkomen. Dan bedoel ik vooral met de mannen. Ze krijgt al vrij snel vlinders in haar buik als een man maar iets van aandacht geeft en ik, als een vrouw van 30, vind dit meer bij een meisje die heerlijk aan het puberen is passen.

Ondanks dat er hier en daar wat cliché’s in zitten, heb ik ook wel moeten grinniken om bepaalde situaties. Het boek is lekker vlot geschreven waardoor je ‘m zo wegleest. Dit is een heerlijk verhaal voor tussen de wat ‘zwaardere’ boeken door. 🙂

Heb jij dit boek al gelezen?

Titel: Pumps, pillen & popcorn
Auteur: Angela Stegeman
Pagina’s: 230
EAN: 9789086604098