The problem with wanting, he whispered, his mouth trailing along my jaw until it hovered over my lips, is that it makes us weak.

Ein-de-lijk ben ik begonnen in De Grisha serie! Ik moet natuurlijk wel eerst de boeken lezen voordat de serie op Netflix staat. Al duurt dat misschien nog wel een tijdje. 😉

Het verhaal

Het ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker.

Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend Mal zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling.

Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt.

Mijn mening

De Grisha serie stond al een tijdje boven aan mijn TBR lijstje. Via Instagram kwam ik er achter dat de hardcover set niet meer gemaakt worden en dus op=op zijn. Oops, dan moet ik ze natuurlijk wel kopen?! Eenmaal gekocht werd ik er alleen maar nieuwsgieriger naar en heb ik deel 1 Schim & Schaduw eindelijk gelezen.

We volgen Alina, een meisje dat eigenlijk niet een hele hoge pet van haarzelf op heeft. Ze denkt dat ze niet bijzonder- en een beetje te gewoontjes is. Tot de dag dat zij over de Onzee moet reizen samen met haar beste vriend, Mal.

The moment our lips met, I knew with pure and piercing certainty that I would have waited for him forever.

Aline, Shadow & Bone – Leigh Bardugo

Als dan het noodlot toeslaat ontdekt ze al vrij snel dat ze helemaal niet zo gewoontjes is. Het verhaal begint al vrij snel best spannend en ik zat er dus ook gelijk in. Heerlijk!

Leigh Bardugo heeft een wereld gecreeërt waar je meer van wil weten, meer van moet weten. Ik heb het boek vrij snel uitgelezen en ik kan niet wachten om aan deel 2 te beginnen. Niet alleen ben ik nieuwsgierig naar de rest van de serie, maar ook mega enthousiast dat hier een serie van komt op Netflix! Hoe cool is dat? 🙂

Heb jij de Grisha serie al gelezen?

Titel origineel: Shadow & Bone
Titel Nederlands: Schim & Schaduw
Auteur: Leigh Bardugo
Pagina’s: 352
EAN: 9789020679748

Schim & Schaduw is vertaald door Sandra C. Hessels.