November

Ik heb Thomas zijn boeken pas dit jaar ontdekt en stiekem heb ik daar wel een beetje spijt van want ik had ze natuurlijk al veel eerder willen lezen. Aan de andere kant, ik kan nu wel lekker alles achter elkaar lezen. 😉

Het verhaal

Welkom in Lock Haven, Washington, waar de gelukkigste straat van de Verenigde Staten zich bevindt. Als je door Bird Street zou wandelen, zou je zien dat het de bewoners voor de wind gaat, want er staan kasten van huizen. En als je de bewoners zou ontmoeten, dan valt het op dat ze allemaal oprecht gelukkig zijn. Ze hebben succesvolle carrières, doen precies de dingen die ze altijd al wilden doen en ze zijn allemaal gezond. Fysiek, mentaal én spiritueel: het zijn stuk voor stuk vitale, weldenkende en – de meesten van hen althans – ruimhartige mensen. En hun kinderen? Die zijn perfect. Ieder van hen is getalenteerd. Een belofte. Je zou kunnen zeggen dat het de bewoners van Bird Street iets té goed gaat.

Tot het november wordt. Dan breken de Donkerder Dagen aan. Luana en Ralph weten het, en hun kinderen Kayla en Django ook. Ieder jaar in november slaat hun geluk om en worden ze juist overvallen door ongeluk. Daar zijn de pijntjes, de domme pech, de financiële tegenvallers. Periodes van ziekte, mentale verwarring en depressie. Meestal niets onoverkomelijks, maar de Donkerder Dagen kunnen ze elk jaar maar beter uitzitten. Na een week of vier is het voorbij en keert het geluk terug… maar wel tegen een prijs.

Iemand moet sterven in de bossen achter hun huis. Gebeurt dat niet, dan grijpt het onheil om zich heen. En elk jaar stellen Luana en Ralph zich de vraag: hoeveel is een mensenleven waard?

Mijn mening

November is Thomas zijn nieuwste boek en ik keek er enorm naar uit! 1 November was het dan zo ver en ik ben er direct ingedoken. Hij weet je vanaf de eerste pagina weer direct aan de haak te slaan. De sfeer zit er goed in en ik wilde niet stoppen met lezen. Wat ik ook tof vond is dat hij een paar easter eggs in dit boek voor ons heeft achtergelaten, een kleine knipoog naar zijn eerdere werken. Daar ga ik niet te veel over zeggen, maar de eerste zit eigenlijk direct in het begin en vond ik erg leuk!

Het einde van het eerste deel had voor mij een heel groot wtf gehalte, in a good way! 😉 Ik voelde de spanning en het gevoel van wat gebeurt hier allemaal? Zo bizar, spannend en onwerkelijk dat het net lijkt alsof je er zelf bij bent. Onwijs nare situatie, maar wel enorm goed geschreven.

Het tweede deel moest ik weer even inkomen, maar is uiteindelijk net zo mind blowing als het eerste deel. Als iemand zegt dat dit boek duister is dan is daar geen woord van gelogen. Duister, heftig en toch ook onwijs mooi. Door zijn schrijfstijl en door zijn manier van vertellen. Misschien wel het beste boek wat ik van Thomas heb gelezen, tot nu toe.. 😉

Dit boek is niet alleen vermakelijk, maar zet je ook aan het denken. Hoe ver zou jij gaan voor je eigen geluk?

Ik heb dit boek gekregen van de allerliefste @life_of_su_. Neem vooral een kijkje op haar Instagram want ze maakt prachtige foto’s!


Titel: November
Auteur: Thomas Olde Heuvelt
Pagina’s: 480
EAN: 9789022591116
Uitgeverij: Boekerij