Emma Anna


Duik in de betoverende wereld van Emma Anna’s Een zee in Elysium, waar de Romeinse geschiedenis tot leven komt en het lot van Julius en Junia je hart sneller doet kloppen.

Het verhaal

Junia, dochter van een rijke handelaar in een klein vissersstadje bij Rome, is nog maar vijf jaar oud als Gaius Julius Laevinus, een van haar vaders cliënten die hogerop probeert te komen binnen het Romeinse leger, haar een muntje en een warme glimlach schenkt.

Wanneer op een nacht de villa van haar ouders wordt overvallen en ze gered wordt door Julius, verovert hij daarmee het hart van de jonge Junia. Dankzij zijn hechte band met haar vader blijft hij een rol spelen in haar onbezorgde jeugd.

Maar aan de vooravond van haar volwassenheid komt er een abrupt einde aan die onbezorgde jeugd. Julius erft haar vaders nalatenschap – inclusief de voogdij over Junia. Het lot is haar werkelijk niet goedgezind wanneer er onrust heerst in Jeruzalem, en Julius geacht wordt zijn aandeel te leveren als legionair. Wanneer hij een paar jaar later thuiskomt, is niets meer hetzelfde.
Vooral zijn beschermelinge Junia niet.

De vrij-opgevoede maar naïeve Junia wordt zich er langzaam maar zeker bewust van dat de wereld waarin ze is geboren vooral een wereld is voor mannen. De kinderlijke liefde die ze vroeger voor Julius voelde, wordt op de proef gesteld als blijkt dat er niets kinderlijks meer aan is.

Mijn mening

Vandaag is het mijn beurt voor de blogtour #2 van Een zee in Elysium. Ik vind het echt een eer dat ik hieraan mee mag doen, dus nogmaals bedankt Emma Anna! Ik moet stiekem toegeven dat ik deze recensie al in juli heb geschreven, oeps! Ik was gewoon zo nieuwsgierig naar EZIE dat ik besloten heb om de recensie alvast te schrijven en pas in september te uploaden, haha.

Poeh, om eerlijk te zijn vind ik het wel een lastig boek om iets over te zeggen. Dat bedoel ik niet op een negatieve manier, maar juist omdat het zo lekker wegleest. De schrijfstijl van Emma Anna is weer zoals ik gewend ben van haar: vlot en zonder op- of aanmerkingen. Het voelt alsof je zelf terug in de tijd gaat en even in het Romeinse Keizerrijk leeft, aan het strand staat en toekijkt hoe het met Junia en Julius gaat.

Niet alleen lijken de personages levensecht, maar er zat ook een behoorlijke twist aan het einde van het verhaal die ik totaal niet zag aankomen. Ik vond alles onwijs goed beschreven en omschreven. Je merkt duidelijk dat Emma Anna haar nodige research heeft gedaan naar de Romeinse tijd.

Eindoordeel

Kortom kan ik Een zee in Elysium alleen maar aanraden en vooral zeggen: geniet ervan. Voor je het weet is het boek uit en mis je Julius en Junia stiekem toch wel een beetje. 😉

Heb je mijn vorige recensie al gelezen? Die kun je *hier* vinden!

Ik heb dit boek ontvangen als recensie exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek niet. Nogmaals bedankt Emma Anna, voor het prachtige exemplaar.

Titel: Een zee in Elysium
Auteur: Emma Anna
Pagina’s: 448
ISBN: 9789083306810
Prijs: €22,50
Uitgeverij: EmmaBooks

Let op! Ik maak gebruik van affiliate links. Zo help je mij om mijn blog online te houden, en jou kost het niets! 🙂