Een naderende oorlog bedreigt alles waar Feyre van houdt in het bloedstollende derde deel van de Hof van doorns en rozen-serie.

Only you can decide what breaks you, Cursebreaker. Only you.

Sarah J Maas, A Court of Wings and Ruin
Het verhaal

Feyre is teruggekeerd naar het Lentehof, vastbesloten informatie te verzamelen over Tamlins plannen en die van de koning, die heel Prythian wil overheersen. Maar ze moet een dodelijk spelletje spelen om Tamlin te misleiden – één misstap betekent het einde, niet alleen van Feyre, maar van haar hele wereld. Als de oorlog uitbreekt, moet Feyre beslissen wie van de oogverblindende en dodelijke Edelheren ze kan vertrouwen. En ze zal op onverwachte plekken naar bondgenoten moeten zoeken. De aarde kleurt rood wanneer de immense legers strijden voor de macht over dat wat hen allemaal kan vernietigen.

Mijn mening

Ik kan geen genoeg krijgen van Feyre, Rhysand, Mor, Azriel, Cassian, Lucian, en zelfs Tamlin! Oh en dan natuurlijk de andere personages nog… Dit boek heb ik dan ook weer veel te snel uitgelezen, en dat vind ik ergens toch een beetje jammer. Aan de andere kant zegt dat ook wel iets over deze fantastische serie. Want wat heb ik hier van genoten! En dan heb ik ook nog een novelle klaar liggen, zoveel zin in!

Wel heb ik voor het eerst in de serie soms zoiets gehad van ‘nou, oké het mag misschien wel iets vlotter gaan’. Maar vind ik het boek daarom minder vet? Absoluut niet! Want ik heb er nog steeds met volle teugen van genoten, en ook nog eens sommige stukken vol verbazing gelezen. Ligt het aan mij dat ik sommige dingen totaal niet aan zag komen? Of kan Sarah J Maas ons gewoon lekker om de tuin heen leiden? Hoe dan ook, ik ben fan!

Leave this world… a better place than how you found it.

Sarah J Maas, A Court of Wings and Ruin

Dit boek heeft eigenlijk alles wel. Van liefde, verdriet, dood, wanhoop en hoop. Alles zit er in, en alles loopt heel mooi in elkaar over. Ik blijf het zeggen, maar ik vind Sarah J Maas echt een super schrijfstijl hebben. Waarom heb ik niet eerder haar boeken gelezen? 😉

Zoals ik hierboven had geschreven, vond ik dat het soms iets vlotter mocht gaan, maar wow! Het was het allemaal waard, want dat einde! Er gingen wel een paar emoties door mij heen toen ik dat aan het lezen was. Bizar dat een verhaal dat zo met je kan doen, maar wel heel tof!

It is the family you make, not the one you are born into, that matters.

Sarah J Maas, A Court of Wings and Ruin

Ik schrijf mijn recensies altijd zonder spoilers, maar jeetje wat vind ik dat met deze serie lastig zeg! Ik wil zoveel kwijt en er over praten, haha. Dus heb jij de eerste drie boeken al gelezen, en wil je er net zo graag over praten als ik? DM mij! Hihi.

Nieuwsgierig geworden naar mijn recensies van de eerste twee delen? Die kun je hier terug vinden: ACOTAR #1 en ACOTAR #2

Titel: Hof van Vleugels en Verwoesting
Auteur: Sarah J. Maas
Pagina’s: 616
EAN: 9789000349869

Hof van Vleugels en Verwoesting 
is vertaald door Gerdien Beelen en Valérie Janssen.