Ben ik net zo onder de indruk van deze magische wereld als bij Crescent City?

Na Crescent City wilde ik meer lezen van Sarah J Maas. Ik twijfelde even in welke serie ik als eerste moest beginnen.. met jullie hulp via een poll in mijn Instagram stories, heb ik voor het Hof van Doorns en Rozen gekozen.

Het verhaal

Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs.

Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Mijn mening

Als je mijn recensie hebt gelezen van Crescent City, dan weet je dat het tot nu toe wel mijn favoriete boek van het jaar 2020 is. Het was ook mijn eerste Sarah J. Maas boek. Daar moest natuurlijk snel verandering in komen. Ik besloot dat ik meer wilde lezen van haar nadat ze mij zo betoverd had met het huis van aarde & bloed.

Ik kon eigenlijk niet kiezen in welke serie ik als eerste wilde beginnen. De glazen troon óf toch hof van doorns en rozen? Met jullie hulp koos ik dus voor het laatste ;-). Daar heb ik geen moment spijt van gehad! Sarah wist mij eigenlijk gelijk weer te betoveren met haar woorden, zinnen en verhalen. Ik snap niet waarom ik niet eerder boeken van haar heb gelezen. Het is echt alsof zelf alles mee maak en dat maakt het juist zo goed.

Ook dit boek wist mij te betoveren en had ik in een mum van tijd uit. Eigenlijk wilde ik gelijk door naar het tweede deel, maar ik wil er natuurlijk ook niet te snel doorheen gaan ;-). Ik wil zo lang mogelijk genieten van haar prachtige verhalen.

Ook dit boek wist mij te betoveren!

somanybooks.nl

Eigenlijk gebeuren er het hele boek door dingen waarvan je denkt ‘wat?!’, maar tegen het einde aan wordt het pas echt heftig. Ik heb daar helemaal geen problemen mee omdat ik vind dat Sarah een heerlijke manier heeft van schrijven. Er hoeft niet continue iets te gebeuren, de omliggende informatie die zij het hele boek door geeft is ook fijn om te lezen én ook wel belangrijk. Ik denk dat juist door alle informatie die zij geeft, je het verhaal nog beter snapt. En het verhaal ook nog meer kracht krijgt.

Mij heeft ze weer weten te overtuigen en ik kan dan ook niet wachten tot ik in deel 2 begin! Ik ben wel nieuwsgierig of jij al in de ACOTAR serie ( Engelse afkorting van hof van doorns en rozen ) al bent begonnen?

Titel: Hof van Doorns en Rozen
Auteur: Sarah J. Maas
Pagina’s: 424
EAN: 9789000348275 

Hof van Doorns en Rozen
 is vertaald door Gerdien Beelen.