Wat een hype rondom deze serie!

Je kunt er eigenlijk niet om heen. De serie De Zeven Zussen van Lucinda Riley. Ik zie de serie al tijden voorbij komen, maar ik had altijd het idee dat het niks voor mij zou zijn.

Het verhaal

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen? De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

Mijn mening

Omdat er zo’n hype is rondom de serie vond ik dat ik het eerste boek echt een keer moest lezen. Ik was bang dat het boek zou tegenvallen omdat mijn verwachtingen, na alle positieve recensies, best hoog was. Ik hoor je denken ‘en is het ook echt tegengevallen?’ Het antwoord op die vraag is ja en nee.

Het verhaal is onwijs mooi geschreven en zit zo goed in elkaar. De details en de beschrijvingen van Lucinda zijn top, maar ik vond het soms toch best langdradig. Daar was ik al een beetje bang voor toen ik de aantal pagina’s zag, hihi. Ik kan me voorstellen dat dit niet een populaire mening is. Ondanks dat het soms wat langdradig was wilde ik wel weten hoe het verhaal verder zou gaan.

De personages waren erg interesssant en ik vond het einde dan ook een beetje jammer. Ik wilde graag weten hoe het nu verder zou gaan. Wie weet dat daar nog iets over geschreven wordt in de andere boeken, daar moet ik dan maar achter gaan komen ;-)! Zou ik het boek aanraden? Ja, als je van deze genre houdt zeker, zo niet, dan snap ik dat het wat lastig is om er door heen te komen.

Ga ik de rest ook lezen? Ik denk het wel, maar er zit geen haast bij. Het is niet dat ik nu zo’n gevoel heb dat ik verder MOET lezen. Toch ben ik ergens wel nieuwsgierig naar het volgende deel en het verhaal van alle zussen.

Om eerlijk te zijn vind ik het lastig om dit boek sterren te geven. 3/3.5 vind ik weer zo weinig want daar heb ik te veel voor van het verhaal genoten. Dan kom ik toch uit op 4 sterren, maar wel een magere 4 sterren dan ;-).

Ben jij al begonnen in de serie?