Met Mim mee op reis.

Blossom Books bestaat 10 jaar! En hebben iets nieuws bedacht: thema maanden. Iedere maand dagen zij jou uit om mee te lezen binnen het thema. Het thema van januari is VRIENDSCHAP. Myrthe leest daarom het boek Muggenland van David Arnold.

Dit boek heb ik al een tijdje liggen en vond het nu de uitgelezen kans om er toch eens in te beginnen. Ik kan zeggen dat ik dat eigenlijk veel eerder had moeten doen. Wat een heerlijk boek dat lekker vlot doorleest. Ik had Muggenland echt binnen no time uit. Ik vind het zo relax als een boek zo vlot doorleest, maar ik baal ook altijd wel stiekem als ik het dan uit heb ­čśë .

Het verhaal gaat over Mary Iris Malone, Mim dus. Hoofdstuk 1 is kort maar krachtig. Die begint namelijk zo:

Ik ben Mary Iris Malone, en ik ben niet in orde.

Hoofdstuk 1, blz 9

Naarmate je verder in het verhaal komt en Mim op reis gaat kom je er achter wat zij bedoelt met ‘niet in orde’. Ik ga er niet te veel op in, omdat ik eigenlijk geen spoilers weg wil geven. Door de dingen die zij meemaakt tijdens haar roadtrip blijft het verhaal boeiend en wil je meer lezen. Meer weten over haar, maar ook over Beck en Walt die op een geven moment met haar mee reizen.

Ik vind het mooi hoe de schrijver sommige gevoelens heeft weten te beschrijven. Echt op een unieke Mim manier. Mooie zinnen en nog mooiere woordspelingen. Hij heeft een sterk personage neergezet en haar gedachtes en vergelijkingen zijn heerlijk om te lezen. Soms grappig, soms wat verdrietig, maar wel altijd even heerlijk. Niet alleen Mim is sterk neergezet, maar ook zeker de andere personages!

Dit boek past echt perfect bij het maandthema van Blossom Books. Ware vriendschap ontstaat er tussen Mim, Beck en Walt. Eigenlijk zou ik aan het einde nog iets meer willen weten hoe die vriendschap verder verloopt. Maar alles bij elkaar vind ik dit boek echt een aanrader. Als ik sterren zou moeten geven zou ik toch wel gaan voor 4.5 van de 5. Dus staat Muggenland nog op je TBR lijstje? Pak ‘m er snel bij, daar krijg je geen spijt van!

Nieuwsgierig naar de samenvatting van het boek? Die kun je hieronder vinden :).

Het leven van Mim Malone staat op zijn kop. Haar vader en nieuwe stiefmoeder besloten te verhuizen, waardoor Mim opeens in de wastelands van Mississipi woont, in plaats van haar vertrouwde Ohio. En voordat deze storm goed en wel is gaan liggen, hoort ze dat haar moeder ziek is geworden.

Mim laat haar nieuwe leven achter zich en stapt in een Greyhound-bus richting het noorden, naar haar ├ęchte thuis en ├ęchte moeder. Als haar duizenden kilometers lange reis opeens anders loopt dan verwacht, moet Mim de strijd met haar eigen demonen aangaan, met een beetje hulp van een paar bijzondere medereizigers.

Heb jij het boek Muggenland van David Arnold al gelezen? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, ben je nu een beetje nieuwsgierig geworden? ­čśë