Speachless.

Wauw, ik was echt even sprakeloos toen ik dit boek uit had. Om eerlijk te zijn had ik niet verwacht dat dit verhaal mij zo zou grijpen. Ik vond het in het begin namelijk best langdradig en kon het boek daardoor makkelijk wegleggen. Tot ik over de helft was. Part 2 zoals Iona dat benoemd heeft in het boek. Toen greep het verhaal mij ineens en wilde ik het in één stuk uitlezen.

Het verhaal gaat over het leven van een jonge socialite, Selina Lennox. Selina’s verhaal speelt zich merendeel af in de 20’s en Iona beschrijft alles zo goed dat het net voelt alsof je er zelf ook bij bent. Heerlijk, maar soms een tikkeltje langdradig. Je blikt eigenlijk terug op het verleden, want het heden speelt zich af in 1936/1937.

Je leest het verhaal vanuit meerdere personages. Ik vond dat in dit verhaal wel heel passend en fijn zodat je een beetje meer inzicht krijgt in het hele geheel. Je begrijpt zo eigenlijk alle personages wat beter.

Selina Lennox is a Bright Young Thing. Her life is a whirl of parties and drinking, pursued by the press and staying on just the right side of scandal, all while running from the life her parents would choose for her.

Lawrence Weston is a penniless painter who stumbles into Selina’s orbit one night and can never let her go even while knowing someone of her stature could never end up with someone of his. Except Selina falls hard for Lawrence, envisioning a life of true happiness. But when tragedy strikes, Selina finds herself choosing what’s safe over what’s right.

Door middel van brieven en een ware treasurehunt vertelt Selina Lennox haar verhaal aan haar dochter, Alice. Door de verrassende twist in het verhaal pakte het mijn aandacht helemaal. Het is een twist die ik absoluut niet zag aankomen. Op een andere manier wellicht, maar niet zoals Iona het heeft beschreven. Ik wil niet te veel verklappen, want als jij van boeken houdt die uitgebreid beschreven zijn en wel wat van historie houdt, dan is dit zeker een aanrader.

Omdat het verhaal mij toch wist te raken en er aan het einde toch een klein traantje kwam kan ik niet anders dan het boek 4 van de 5 sterren geven!

Heb jij al eens van dit boek gehoord?