Victor Dixen


Vampyria: Hof van Schaduw heeft mijn hart gestolen en mijn verbeelding laten ontwaken. Een onweerstaanbaar vampirisch meesterwerk dat je in zijn greep houdt tot de laatste pagina. Een absolute must-read voor liefhebbers van fantasy en vampiers!

Het verhaal

Huiveringwekkend spannend en betoverend mooi! Het is 1715 als Zonnekoning Lodewijk XIV sterft. Vanaf dat moment leeft hij voort als Schaduwkoning van de vampieren en houdt hij zijn rijk in een ijzeren greep. Gewone stervelingen dienen zich te houden aan strenge regels en moeten de vampieraristocratie letterlijk van vers bloed voorzien. Drie eeuwen later regeert de Schaduwkoning nog steeds, maar groeit het verzet onder de gewone mensen. Wanneer Jeannes ouders en broer vermoord worden vanwege hun rebellie, zweert Jeanne wraak te nemen op de Schaduwkoning. Ze weet, vermomd als dochter van een baron, te infiltreren in de school op Versailles waar jonge edelen worden opgeleid voor het hof. Achter de gouden façade van Versailles is een wereld vol intriges, verraad en gruwelijkheden. Lukt het haar te overleven tussen de ondoden?

Mijn mening

Wéér een leesclub van Ilona? Ja, zeker! Ondanks alle chaos en Instagram die deze keer écht niet meewerkte, vond ik het wederom een geslaagde leesclub! Wil je nu ook een keer meedoen? Hou dan zeker @ilonaslevenbijls in de gaten.

Psst, dit boek heb je vast al voorbij zien komen.. Als de cover én de digitally sprayed edges je nog niet hebben overtuigd om dit boek te gaan lezen, dan ga ik nu een poging wagen! Vampyria is een ontzettend vlot geschreven verhaal, barstensvol actie en avontuur. De schrijfstijl past perfect bij de sfeer en setting van het boek. Vanaf pagina 1 heeft Dixen mij het verhaal ingezogen en niet meer losgelaten tot de allerlaatste bladzijde. En eerlijk gezegd, als het tweede deel al beschikbaar was geweest, zou ik direct doorgaan, haha.

Ik ben echter van mening dat, ondanks dat het een YA-boek is, en dat is het echt, er hier en daar wat bloederige details voorkomen die wellicht niet geschikt zijn voor iedereen. Vooral voor de wat jongere tieners onder ons. Terwijl de ene persoon zegt: “Ach, dat valt wel mee”, kan een ander het misschien iets te heftig vinden, en dat is prima. Dat kun je het beste zelf inschatten, of jij als ouder. In ieder geval vond ik het heerlijk om te lezen, omdat het verhaal een onverwachte wending nam. Het hield de spanning er lekker in! 😉

Ik vond het eerste deel van het verhaal echt een bepaalde sfeer hebben waar ik onwijs van genoot en dat miste ik hier en daar wel wat later in het verhaal, maar dat maakte het zeker niet minder goed. Het blijft een gaaf boek dat ik nogmaals wil aanraden aan alle fantasy- en vampierliefhebbers!

Eindoordeel

De personages zijn goed geschreven, de wereldopbouw is fantastisch en over het algemeen is het echt een heerlijk verhaal. Ik wil niet te veel verklappen, want dit is zo’n boek waar je zelf in moet duiken en jezelf moet verliezen in de prachtige wereld die Dixen heeft gecreëerd. Ik kijk absoluut uit naar het tweede deel!

Oh, en als je nog zo’n prachtige limited edition wilt bemachtigen, moet je wel een beetje snel zijn. Hij raakt namelijk uitverkocht en de tweede druk is pas vanaf 14-9-2023 beschikbaar, en dan heb je een standaardeditie, niet meer zo’n prachtige als degene hierboven op de foto!

Heb je mijn vorige recensie al gelezen? Die kun je *hier* vinden!

Ik heb dit boek ontvangen als recensie exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek niet. Nogmaals bedankt Ilona en Uitgeverij LS Amsterdam, voor het prachtige exemplaar.

Titel: Vampyria 1 – Hof van schaduw
Originele titel: Vampyria 1 – La Cour des Ténèbres
Auteur: Victor Dixen
Vertaling: Marga Blankestijn
Pagina’s: 416
ISBN: 9789021037912
Prijs: €24,99
Uitgeverij: LS Amsterdam

Let op! Ik maak gebruik van affiliate links. Zo help je mij om mijn blog online te houden, en jou kost het niets! 🙂