Kate Quinn

Een ode aan de ongeëvenaarde moed en intelligentie van de vrouwen van Bletchley Park, Dit is een boek dat je niet snel zult vergeten.

Het verhaal

Engeland, 1940. Drie heel verschillende vrouwen melden zich bij Bletchley Park, waar de knapste koppen van Groot-Brittannië werken om Duitse militaire codes te breken. Socialite Osla, de Londense Mab en plattelandsmeisje Beth worden de beste vriendinnen – tot een onvergeeflijke ruzie een einde maakt aan hun vriendschap…

Engeland, 1947. Drie vrouwen die ooit elkaars beste vriendinnen waren worden samengebracht door een mysterieuze gecodeerde brief. Osla, Mab en Beth moeten elkaar vergeven en samen nog een laatste code kraken om de verrader te vinden die hun naar het leven staat. Maar elke stap dichter bij het breken van de code brengt het gevaar dichterbij…

Mijn mening

De Vrouwen van Bletchley Park is een meeslepende historische roman van Kate Quinn, die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal draait om drie vrouwen die bij Bletchley Park komen te werken – Osla, Mab en Beth. Ze weet je vast te grijpen vanaf pagina 1 en laat je eigenlijk niet meer los tot het einde. En zelfs dan blijft het verhaal door je hoofd spoken.

Quinn heeft uitstekend werk geleverd door het verhaal van deze vrouwen tot leven te brengen en ons mee te nemen in hun avontuurlijke en gevaarlijke wereld. Het boek is goed onderzocht en het is duidelijk dat ze veel moeite heeft gestoken in het creëren van een nauwkeurige weergave van het leven op Bletchley Park en de omstandigheden tijdens de oorlog. Echte verhalen met een twist van Quinn.

Wat ik vooral waardeer aan De Vrouwen van Bletchley Park is dat het niet alleen een spannend verhaal is, maar ook een verhaal dat ons eraan herinnert hoe belangrijk het werk van deze codebrekers was voor de geallieerde overwinning. Het boek is een eerbetoon aan de moed en toewijding van deze vrouwen (en mannen) die hun talenten gebruikten om hun land te dienen in een tijd van crisis.

Eindoordeel

Al met al is dit een fantastisch boek dat de lezer meeneemt op een spannende reis door de Tweede Wereldoorlog. Ik zou dit boek zeker aanbevelen aan iedereen die geïnteresseerd is in dit tijdperk. Dit boek heeft een blijvende indruk achtergelaten. Daardoor kan ik niet anders dan 5 sterren geven. Lees dit boek!

Heb je mijn vorige recensie al gelezen? Die kun je *hier* vinden!

Ik heb dit boek ontvangen als recensie exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek niet. Nogmaals bedankt Uitgeverij De Fontein, voor het prachtige exemplaar.

Titel: De Vrouwen van Bletchley Park
Originele titel: The Rose Code
Auteur: Kate Quinn
Vertaling: Frank van der Knoop
Pagina’s: 560
EAN: 9789026161292
Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein

Let op! Ik maak gebruik van affiliate links. Zo help je mij om mijn blog online te houden, en jou kost het niets! 🙂