Rachel Lynn Solomon


Een hartverwarmende en meeslepende roman die je in één adem uitleest. De perfecte mix van humor, diepgang en romantiek.

Het verhaal

Shay werkt al bijna tien jaar met plezier bij een radiostation in Seattle. Maar de laatste tijd botst ze nogal met haar nieuwe collega Dominic, die net zijn journalistieke opleiding heeft afgerond en ervan overtuigd is dat hij alles weet van radio.

Als de zender een nieuw concept nodig heeft, stelt Shay De Ex Talk voor, waar twee exen live relatieadvies geven aan luisteraars. Tot haar grote frustratie wordt ze echter aangewezen als cohost van de show, met niemand minder dan… Dominic!

Hun scherpe dynamiek is meteen een schot in de roos en al snel verschijnt De Ex Talk in de hitlijsten. Dan beginnen Shay en Dominic voor elkaar te vallen. Betekent dit het begin van iets geweldigs, of het einde van hun carrière?

Mijn mening

De Ex Talk. Ik had dit boek al een tijdje op het oog, maar dan in het Engels. Toen ik erachter kwam dat het boek vertaald zou worden, heb ik (on)geduldig gewacht en kreeg ik ook nog eens het toffe nieuws dat ik het boek mocht recenseren! Nogmaals dank aan LS Amsterdam. 🙂

Normaal gesproken heb ik niet zoveel moeite om een recensie te schrijven, maar dat is dit keer wel anders. En niet omdat het boek slecht is, juist niet. Ik heb De Ex Talk verslonden en binnen een dag uitgelezen. De schrijfstijl van Solomon is heerlijk, en daardoor vlieg je door het verhaal heen. Buiten het feit dat het boek lekker vlot wegleest, zit er ook de nodige humor in en een vleugje spice. Het leest ergens ook luchtig weg, maar er zit ook diepgang in. De vader van Shay is overleden en de manier waarop Rachel bepaalde dingen heeft omschreven voelde voor mij zo herkenbaar aan! Niet omdat mijn vader is overleden, maar wel mijn moeder, die ik helaas al 10 jaar moet missen.

Weet je wat het is met iemand verliezen? Het gebeurt niet maar één keer. Het gebeurt telkens wanneer je iets geweldigs doet dat je wilde dat ze konden zien, telkens wanneer je vastzit en advies nodig hebt. Telkens wanneer je faalt. Het holt je gevoel uit voor wat normaal is, en wat terug groeit is beslist niet normaal, en toch moet je verder zien te strompelen. Tien jaar, en ik raak hem nog elke dag opnieuw kwijt.

De Ex Talk – Rachel Lynn Solomon

Bovenstaande quote vond ik zo mooi en zo herkenbaar dat ik ‘m echt even met jullie wilde delen. Denk nu niet dat het hele boek alleen maar hierom draait en doodserieus is, nee, het is een heerlijke roman met de nodige spanning tussen de twee hoofdpersonages, en dat vleugje spice doet het ook erg goed. Ik was helemaal geïnvesteerd in de relatie tussen Shay en Dom en voelde mezelf soms net een van de luisteraars van de podcast/radio.

Ik kan niet anders dan dit boek aanraden, en ik denk dat velen met mij er enorm van hebben genoten of nog van zullen genieten. Dus waar wacht je nog op? Ren naar de boekhandel! Ondertussen zal ik heel ongeduldig wachten tot ‘Business or Pleasure’ in het Nederlands uitkomt! 😉 Pssst, voorjaar 2024!

Eindoordeel

De Ex Talk is niet zomaar een boek; het is een meeslepende reis vol humor, diepgang en romantiek. Rachel Lynn Solomon weet met haar heerlijke schrijfstijl en levendige personages een verhaal te creëren dat je in één adem uitleest.

Heb je mijn vorige recensie al gelezen? Die kun je *hier* vinden!

Ik heb dit boek ontvangen als recensie exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek niet. Nogmaals bedankt Uitgeverij LS Amsterdam, voor het prachtige exemplaar.

Titel: De Ex Talk
Originele titel: The Ex Talk
Auteur: Rachel Lynn Solomon
Vertaling: Maya Denneman en Tine Poesen
Pagina’s: 320
ISBN: 9789021042220
Prijs: €22,99
Uitgeverij: LS Amsterdam

Let op! Ik maak gebruik van affiliate links. Zo help je mij om mijn blog online te houden, en jou kost het niets! 🙂