Boek 2 – Het Zwaard der Voorzienigheid

Als je mijn vorige blog hebt gelezen over boek 1, dan weet je dat ik super enthousiast ben over The Witcher. Zo wel over de serie als over de boeken. De games ook? Daar ga ik binnenkort aan beginnen dus wie weet ;-).

Het verhaal

Het Zwaard der Voorzienigheid is het tweede boek van Andrzej Sapkowski over de avonturen van hekser Geralt. Het volgt direct op de collectie korte verhalen uit De Laatste Wens. Geralt is een hekser, een man wiens magische krachten, versterkt door jarenlange training en een mysterieus elixer, hem tot een briljante vechter en een genadeloze huurmoordenaar hebben gemaakt. Maar Geralt is geen ordinaire moordenaar. Zijn doelwitten zijn vaak afschuwelijke monsters die het land terroriseren en onschuldige mensen aanvallen. Zodoende zwerft Geralt door het land op zoek naar opdrachten. Langzaam maar zeker ontdekt hij echter dat hoewel veel van zijn slachtoffers verachtelijk zijn, een aantal van hen zelf het slachtoffer zijn van kwade bedoelingen of simpele onnozelheid.

Mijn mening

Hoe sterk boek 1 begon en mij helemaal enthousiast maakte, heeft boek 2 daar iets in geremd. Het boek is verre van slecht, maar ik merkte dat ik in boek 1 veel meer in het verhaal zat. Ik ga toch ook onbewust vergelijken met de serie. Jammer dat sommige verhalen niet terug komen in de serie (of wie weet in seizoen 2?), maar ook super knap hoe ze bepaalde verhalen beter hebben gemaakt in de serie. Sommige avonturen die Geralt of Rivia mee maakt in het boek kunnen wat langdradig zijn. Gelukkig is dat niet elk avontuur want sommige zijn echt onwijs gaaf!

Ondanks dat het nu lijkt alsof ik boek 2 echt véél slechter vind, valt dat echt reuze mee. Sterker nog, boek 2 heeft mij alleen maar nieuwsgieriger gemaakt naar boek 3.. dus je begrijpt wel dat ik die ook gelijk moest halen. Dag boeken-koop-ban ;-)!

Ik heb ook echt onwijs genoten van boek 2 maar ik kan door sommige punten helaas niet 5 van de 5 sterren geven. Daarom kies ik voor 4/5. Ook nog een prima score, toch? 🙂

Ben jij ondertussen al begonnen in The Witcher?