Boek 1 – De laatste wens

The Witcher kent bijna iedereen ondertussen wel, mede door de nieuwe Netflix serie en natuurlijk de games. Ik was al een tijd nieuwsgierig naar de boeken, eigenlijk al sinds de games, maar nooit aan begonnen. Tot het moment dat ik de serie heb gekeken op Netflix. Wauw! Ik was gelijk fan. En niet alleen ik, want de hype is real. De boeken zijn overal uitverkocht en de tweede druk komt bijna bij de boekwinkels binnen. Heb je trouwens de prachtige nieuwe covers gezien? Echt zo tof! Mijn complimenten naar L.S. Amsterdam.

Het verhaal

De Laatste Wens is het eerste boek van Andrzej Sapkowski over de avonturen van hekser Geralt. Een collectie korte verhalen vol magie en monsters.
Geralt valt behoorlijk op, met zijn witte haar en doordringende ogen, zijn cynische houding en totale gebrek aan respect voor autoriteit… Maar hij is veel meer dan zijn indrukwekkende uiterlijk doet vermoeden.
Geralt is een hekser, een man met magische krachten die van hem een briljante vechter en een genadeloze huurmoordenaar maken. Zijn doelwitten? Verachtelijke monsters die het land terroriseren.
Als beschermer van de onschuldigen ontmoet Geralt incestueuze koningen met ondode dochters, wraakzuchtige geesten, schreeuwende harpijen, vampiers met relatieproblemen en wanhopige demonen. Velen zijn kwaadaardig, sommigen zelfs verdorven, maar het belangrijkste is dat de meesten niet zijn wie ze lijken…

Wat ik er van vond?

Ik heb er voor gekozen om de boeken in het Nederlands te lezen. Ik kreeg een reactie van iemand op Instagram, dat het een aparte schrijfstijl was, en ze er moeilijk doorheen kwam. Toen kreeg ik heel even spijt dat ik besloten had om ze in het Nederlands te lezen. Onterecht! Vanaf de eerste zin was ik hooked. Ik zat midden in het verhaal. Eigenlijk had ik het boek zo in één keer uit willen lezen, maar helaas had ik daar de tijd niet voor. Ik vond het erg leuk om veel te herkennen uit de Netflix serie, maar dat het toch net even anders is. Welke beter is? Dat durf ik niet te zeggen. Ik heb zowel van het boek als van de serie onwijs genoten. Ieder heeft op haar eigen manier zo haar charmes.

Ik ben blij dat ik eindelijk er voor heb gekozen om dan toch echt te gaan beginnen met de boekenserie. Dat is iets wat ik véél eerder had moeten doen, haha. Ik wil verder niet te veel in gaan op het verhaal, want ik wil ab-so-luut geen spoilers weggeven. Gewoon voor het geval je de serie nog niet gezien hebt en/of de boeken niet gelezen hebt.

Wel kan ik zeggen dat boek 1; De laatste wens van The Witcher serie echt een aanrader is. Daarom geef ik dan ook 5 sterren! Op naar boek 2; Het zwaard der voorzienigheid ;-).

Heb jij de serie al gekeken? Of toevallig de boeken al gelezen? Laat vooral even weten wat je er van vond :).