Boek 4 – De Jaren van Verachting

Ik zit al weer op de helft van de boekenserie! Nog 4 boeken te gaan. Stiekem ga ik er veel te snel doorheen.

Het verhaal

De Jaren van Verachting is het vierde boek van Andrzej Sapkowski over de avonturen van hekser Geralt, en een direct vervolg op de roman Het Bloed van de Elfen. Geralt van Rivia heeft over de hele wereld monsters en demonen verslagen, maar hij is slecht voorbereid op wat er komen gaat als twee machtige koningen hun legers opstellen bij de rivier die hun rijken scheidt. De zaak verergert als ook elfen en andere niet-mensen zich mengen in de strijd en zich diep in het woud aansluiten bij de verschillende strijdkrachten. Geralt en zijn geliefde Yennefer moeten ondertussen de kleindochter van koningin Calanthe, de Leeuwin van Cintra, beschermen. Want zij, Ciri, is de Vlam, het kind van de profetie, en het is aan haar om de wereld te redden of er een eind aan te maken…

Mijn mening

Ik was ergens bang dat ik op een gegeven moment genoeg zou hebben van The Witcher. Dat het een te langdradig verhaal zou worden en er eigenlijk geen 8 boeken voor nodig zouden zijn. Tot nu toe heeft Andrzej Sapkowski mij ongelijk bewezen! Ik zit er helemaal in, en ik kan niet wachten om aan boek 5 te beginnen. Het is zo’n ontzettend tof verhaal dat ik gewoon elke keer weer meer wil lezen.

Het verhaal neemt ook een hele andere wending dan ik had verwacht. Wat dus eigenlijk alleen maar goed is. Betekent dus dat het verhaal niet voorspelbaar is. I love it! Zoals ik al in de recensie schreef over boek 3, ben ik zo benieuwd hoe Netflix het verder gaat aanpakken.

Ik kan het blijven zeggen, dus dat doe ik dan ook gewoon nog een keer ;-). The Witcher serie van Andrzej Sapkowski is echt een aanrader! Zowel de Netflix serie als de boekenserie.

Titel: The Witcher 4 – De Jaren van Verachting
Auteur: Andrzej Sapkowski
Pagina’s: 360
EAN: 9789024590735