Boek 3 – Het Bloed van de Elfen

Ik ben hooked aan The Witcher. Dat is nu wel duidelijk, toch? Door de Netflix serie ben ik eindelijk begonnen aan de boekenserie, maar dat had ik eigenlijk al eerder moeten doen!

Het verhaal

Dit is de eerste volledige roman over witcher Geralt van Andrzej Sapkowski. Dé inspiratiebron voor drie succesvolle games, en voor de later dit jaar te verschijnen Netflix-serie.

Het Bloed van de Elfen is de eerste The Witcher-roman van Andrzej Sapkowski over hekser Geralt van Rivia. Zijn verhaal begon in de bundel De Laatste Wens & Het Zwaard der Voorzienigheid. Meer dan vijfhonderd jaar leven mensen, dwergen, gnomen, halflingen en elfen in vrede. Totdat het met de betrekkelijke rust opeens gedaan is: de dwergen beginnen hun soortgenoten te vermoorden, terwijl de elfen hun wapens opnemen tegen elkaar én tegen de mensen. Maar te midden van alle beroering wordt er een kind geboren: Ciri, de kleindochter van koningin Calanthe, de Leeuwin van Cintra. Tot grote vreugde van de heksers, die naar deze gebeurtenis hebben uitgezien. Zij is namelijk de Vlam, het kind van de profetie dat de wereld voorgoed zal veranderen, ten goede of ten kwade. Het is aan Geralt, de hekser van Rivia, om Ciri te beschermen en iemand te vinden die haar kan helpen zich haar bijzondere gaven eigen te maken en, vooral, te beheersen.

Mijn mening

Wat heb ik van dit verhaal weer genoten! Ik zat er helemaal in en wilde het boek absoluut niet wegleggen. Ik heb het dan ook in 2 avonden uitgelezen. Eigenlijk veel te snel natuurlijk, want zo ga ik wel heel hard door de serie heen ;-). Dit verhaal is heel anders geschreven dan de eerste twee boeken, maar net zo gaaf. Het is nu echt een verhaal en geen collectie van losse avonturen van Geralt. Het ene is niet perse beter of slechter dan het ander. Je leest nu ook niet alleen vanuit Geralt maar vanuit meerdere personages. Dat vond ik erg interessant omdat je zo meer te weten komt over bijvoorbeeld Yennefer, Ciri of Jaskier.

Ik ben ook zo benieuwd geworden hoe Netflix dit nu gaat aanpakken met seizoen 2! En natuurlijk ook naar het vierde boek ‘De Jaren van Verachting’. Één ding doet Andrzej Sapkowski héél goed en dat is je laten snakken naar meer! Gelukkig heb ik nog 5 boeken te gaan ;-).

Ik zit onwijs te twijfelen tussen 4 of 5 sterren dus dan is er maar één optie over.. 4.5/5 sterren voor het 3e boek van The Witcher! Ben jij er ondertussen al in begonnen?