Boek 5 – De Vuurdoop

Er zat even een tijd tussen voordat ik begon met boek 5, maar ik zat gelijk weer helemaal in The Witcher wereld.

Het verhaal

Geralt van Rivia is nog altijd herstellende van de verwondingen die hij opliep tijdens de coup van Thanedd. Maar hij is vastbesloten zijn zoektocht naar Ciri, de troonopvolgster van Cintra, zo snel mogelijk voort te zetten. Een woeste oorlog raast echter door de koninkrijken van het noorden, en bijna elke streek die hij en zijn bondgenoten doorkruisen staat in brand. Bovendien gaat het gerucht dat Ciri aan het hof van Nilfgaard is, in voorbereiding op haar huwelijk met keizer Emhyr. Het lijkt onder zulke omstandigheden een onmogelijke missie om de prinses te redden…

Mijn mening

Het heeft even geduurd voordat ik boek 5 De Vuurdoop uit The Witcher serie van Andrzej Sapkowski eindelijk ging lezen. Waarom? Geen idee. Er zijn ook zoveel boeken om te lezen. 😉

Even was ik bang dat ik er helemaal uit zou zijn en ik niet precies meer wist hoe of wat. Gelukkig was dat niet het geval. Ik zat gelijk weer in het spannende wereldje van Geralt of Rivia. Ook dit keer heb ik er weer volop van genoten!

Jullie komen om in het vuur dat jullie zelf hebben aangestoken.’ ‘Vuur zuivert. Vuur hardt. Je moet erdoorheen. Aenyell’hael, ell’ea, sor’ca? Of in jouw taal: een vuurdoop.

The Witcher: De Vuurdoop – Andrzej Sapkowski

In dit boek volgen we Geralt het meeste en lees je soms stukjes over Ciri oftewel Falka, hoe zij zich tegenwoordig noemt, en Yennefer. Geralt is op zoek naar Ciri en kan hulp verwachten uit onverwachte hoek. De hulp uit onverwachte hoek vond ik zelf nog een beetje vaag en ik hoop dat er wat meer duidelijkheid over komt in het volgende deel De Zwaluwentoren.

Deze serie heeft mij zo te pakken en dat had ik ergens niet verwacht. Zoals ik al zei in mijn recensie over De Jaren van Verachting, was ik bang dat ik er snel genoeg van zou hebben. Totaal niet dus! Andrzej Sapkowski heeft een enorm fijne schrijfstijl en daardoor lijkt het net alsof je erbij bent. Alsof je zelf door die bossen loopt en op zoek bent naar Ciri. Ik ben fan! Of heb ik dat al eens gezegd? 😉

‘Lafaards!’ brulde Ranonkel, terwijl hij de brug op klauterde, met een stem die Geralt nog nooit van hem had gehoord. ‘Lafaards! Schijtlaarzen! Willen jullie je huid redden om de rest van je dagen in schande te leven? Schorriemorrie!

The Witcher: De Vuurdoop – Andrzej Sapkowski

Of ik nu net zo lang ga wachten met boek 6 als met boek 5? Absoluut niet! Ik wil echt weten hoe dit verhaal verder gaat en ik kan niet wachten om weer in het wereldje van Geralt, Ranonkel, Ciri en Yennefer te duiken!

Titel: The Witcher 5 – De Vuurdoop
Auteur: Andrzej Sapkowski
Pagina’s: 384
EAN: 9789024590742

The Witcher: De Vuurdoop is vertaald uit het Pools door Theo Veenhof.