The Witcher 1 – Andrzej Sapkowski


De laatste wens is heruitgegeven in een prachtige limited edition die het verhaal echt eer aandoet. Ik kan je beloven dat, zodra je dit boek oppakt, je het niet meer weg wilt leggen. Een aanrader voor alle fantasy liefhebbers!

Het verhaal

Geralt van Rivia is een witcher: een uitstekend getrainde vechter met magische krachten die klussen uitvoert voor mensen uit alle lagen van de bevolking, van boeren tot koningen. Zo raakt hij tegen wil en dank betrokken bij de plannen van spionnen, machthebbers en verleidelijke tovenaressen. Maar de grootste machtsstrijd staat hem nog te wachten…

De laatste wens is het eerste boek over Geralt van Rivia, een betoverende verhalenbundel en onmisbare introductie tot de wereld van The Witcher die wereldwijd al miljoenen lezers trok en behoort tot de absolute hoogtepunten van het fantasygenre.

Mijn mening

Het is al enige tijd geleden dat ik één van mijn eerste recensies schreef en online plaatste. Dat was namelijk De laatste wens van Andrzej Sapkowski. Prachtige editie, maar Boekerij heeft er iets nog mooiers van gemaakt: een gloednieuwe uitgave en dan ook nog eens een limited edition! Mijn hart maakte een sprongetje toen ik het zag, want ik ben een grote fan van deze boeken. Oké, de games en de serie natuurlijk ook. Jullie kunnen je vast wel voorstellen dat ik een vreugdedansje maakte toen ik ontdekte dat mijn quote in dit boek staat! Ik ben er nog steeds helemaal van onder de indruk. Op naar een nieuwe recensie van dit prachtige boek!

De laatste wens is typisch zo’n boek dat je openslaat en niet meer wilt dichtslaan. Vanaf de eerste zin was ik verkocht. Als je de Netflix-serie al hebt gezien, zul je veel herkennen in het boek, en dat vind ik knap gedaan. Vaak zie je dat series of films sterk afwijken, maar bij De laatste wens valt dat erg mee. Sapkowski weet precies hoe hij je aandacht moet vasthouden, en dat is indrukwekkend in zo’n uitgebreide fantasywereld waarin zoveel gebeurt.

In dit deel volg je vooral Geralt op verschillende avonturen. Andrzej beschrijft de wereld en de personages zo gedetailleerd dat het lijkt alsof je naast Geralt staat en zelf de avonturen beleeft. The Witcher (De Hekser) is inmiddels een enorm populair concept geworden, en eigenlijk is het wel een must om de boeken te lezen, zeker als je de games en/of de serie ook waardeert.

Als je aarzelt om het boek te kopen omdat je bang bent dat Boekerij niet de gehele serie uitbrengt, kan ik je nu al geruststellen. Ze hebben zojuist aangekondigd dat ze de volledige serie gaan uitgeven, dus we kunnen nog heel wat prachtige boeken met schitterende verhalen verwachten.

Eindoordeel

Kortom: De laatste wens van Andrzej Sapkowski is een must-read. Of je nu compleet onbekend bent met The Witcher, de games hebt gespeeld of zelfs de serie al hebt gezien, ik raad je ten zeerste aan de boeken op te pakken en opnieuw in de fascinerende wereld van Geralt te duiken.

Heb je mijn vorige recensie al gelezen? Die kun je *hier* vinden!

Ik heb dit boek ontvangen als recensie exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek niet. Nogmaals bedankt Boekerij, voor het prachtige exemplaar.

Titel: De laatste wens
Originele titel: Ostatnie życzenie
Auteur: Andrzej Sapkowski
Vertaling: Karol Lesman
Pagina’s: 336
ISBN: 9789022599402
Prijs: €25,00
Uitgeverij: Boekerij

Let op! Ik maak gebruik van affiliate links. Zo help je mij om mijn blog online te houden, en jou kost het niets! 🙂