Rockt dit boek net zo als de sterren in het verhaal?

Daisy Jones & The Six. Jullie zullen er ongetwijfeld over gehoord hebben want dit boek is, volgens mij, best vaak voorbij gekomen. De meeste zijn er razend enthousiast over! Ik kon het daarom niet laten om dit boek uit te kiezen bij eboekje.com.

Het verhaal

In Daisy Jones & The Six van Taylor Jenkins Reid droomt de knappe maar instabiele Daisy Jones er eind jaren 60 van een beroemd zangeres te worden. Ze wordt voorgesteld aan Billy Dunne, de frontman van de opkomende rockband The Six. De vonken spatten ervan af en hun eerste hit slaat in als een bom. Billy’s vrouw is zich bewust van de chemie tussen haar man en Daisy, maar hun huwelijk en gezin staan voorop. Die romantiek is niets voor de coole toetsenist Karen die de liefde opzij schuift voor haar carrière in een tijd die daar nog niet rijp voor is.

Wat ik er van vond?

Er waren zoveel mensen enthousiast over Daisy Jones & The Six, dat ik het boek wel móést lezen. Het verhaal zelf vind ik echt heel tof, dus ik snap alle hype rondom het boek he-le-maal. Alleen vond ik één dingetje wel tegenvallen. Nou ja, dingetje, het is best een ding om eerlijk te zijn. Je leest het verhaal alsof je een soort interview aan het lezen bent. En dat, dat moet je echt liggen. Ik had in het begin zo’n gevoel van ‘Oké, maar wanneer begint het verhaal nou?’.

Verder is de schrijfstijl fijn. Ik heb het boek echt zo uitgelezen, maar ik denk dat het voor mijzelf een mooier verhaal had kunnen zijn, als ik het vanuit één persoon had gelezen. Misschien wel meerdere, maar dan niet op zo’n interview manier. Het maakte het voor mij dat het toch net even wat minder lekker las. Conclusie? Fijn verhaal, maar toch niet echt mijn ding. Daarom geef ik het boek 3,5 van de 5 sterren.

Heb jij dit boek al gelezen?

Ik wil ook even eboekje.com bedanken, omdat ik daar een boek mocht uitkiezen. Het is een ontzettende fijne webshop waarbij je e-books voor kinderen, voor volwassenen en luisterboeken voor kinderen en volwassenen kunt kopen. Het is een overzichtelijke website en het bestellen en ontvangen van een e-book is onwijs simpel. Ze hebben ontzettend veel keuze en er komen elke dag nieuwe boeken bij. Zeker een shop om in de gaten te houden!