Een slavenmeisje. Een bastaardprins. Een tiran.

Wat een mooi en ontroerend verhaal!

somanybooks.nl
Het verhaal

Joseon, het vroegere Korea. Haejoo werkt op de rijstvelden en worstelt iedere dag met het feit dat ze in de schaduw van haar mooiere en oudere zus leeft. Daesung is een bastaardprins en moet aanzien hoe zijn oudere broer Kyong, erfgenaam van de troon, langzaam de controle verliest. Haejoo wordt door Kyong gevraagd in het paleis te werken als koninklijke heler. Alles in haar schreeuwt om dit niet te doen, maar de kroonprins belooft haar familie rijkelijk te belonen, dat laat Haejoo geen keuze.
Wanneer het lot Haejoo en Daesung bij elkaar brengt, lijkt het alsof alles hen uit elkaar probeert te drijven. Dan verdwijnt Daesung en blijft Haejoo alleen achter, denkend dat haar jeugdliefde is gestorven.

Vier jaar later werkt Haejoo nog steeds in het paleis. Ze heeft een vriendschap opgebouwd met Kyong, de nieuwe koning van Joseon. Kyong heeft zijn zinnen op haar gezet, maar Haejoo kan aan niemand anders denken dan aan Daesung.

Wanneer er plotseling een jongeman opduikt die verdacht veel op de verloren bastaardprins lijkt, is Haejoo vastberaden erachter te komen wie hij is en wat zijn motieven zijn.

Maar is Haejoo’s liefde sterk genoeg om alles op te offeren wat haar lief is?

Mijn mening

Als je alleen al naar de cover kijkt dan ben je eigenlijk al verkocht, toch? Ik wel in ieder geval en daarom kon ik het ook niet laten om Bloedjuweel te pre-orderen. En daar heb ik ook absoluut geen spijt van. Bij de pre-order kreeg je ook nog eens een onwijs mooie boekenlegger + een heerlijk maskertje.

Nu hoor ik je denken.. heel leuk de cover en de extra items bij het boek, maar het gaat natuurlijk over het verhaal. Dat klopt helemaal, en ik kan je zeggen dat ik het een heerlijk verhaal vond! Lotte heeft een fijne schrijfstijl waardoor het boek lekker vlot weg leest. Ook het verhaal steekt goed in elkaar en ik heb er dan ook echt van genoten. Wel heb ik een beetje het gevoel alsof er meer uit het verhaal te halen is. Ik had zo graag nog iets meer willen weten over bepaalde personages en misschien zelfs nog iets meer diepgang. Ik moet wel zeggen dat ondanks ik dat gevoel heb, het echt niks af doet aan het verhaal zelf.

Doordat Lotte je zo goed meeneemt in de hele sfeer van het vroegere Korea, zit je helemaal in het boek. Resultaat is dus dat je alleen maar meer wil lezen en het boek eigenlijk liever niet weg legt, hihi.

Ik ben heel benieuwd of je dit boek al kent? Zo niet, heb ik je dan nieuwsgierig gemaakt?

Titel: Bloedjuweel
Auteur: Lotte van den Noort
Pagina’s: 330
EAN: 9789464060072