Levendige wereldopbouw, angstaanjagende magie en een gevaarlijk liefdesverhaal.

Vorige week kreeg ik ein-de-lijk mijn aller eerste Fairyloot box binnen. Ik voelde mij net een klein kind, zo blij was ik. 😉 Het boek Bone Crier’s Moon zat in de maart box en wat ik daar van vind, lees je hier onder.

Het verhaal

Bone Criers are the last descendants of an ancient famille charged with using the magic they draw from animal bones to shepherd the dead into the afterlife-lest they drain the light from the living. Ailesse has been prepared since birth to become their matriarch, but first she must complete her rite of passage: to kill the boy she’s destined to love. Bastien’s father was slain by a Bone Crier and he’s been seeking revenge ever since. Now his vengeance must wait, as Ailesse’s ritual has begun and their fates are entwined-in life and in death.

Mijn mening

Toen ik het boek, Bone Crier’s Moon, zag wist ik gelijk dat ik hier zo snel mogelijk in wilde beginnen. De super toffe cover, de geweldige sprayed edges en natuurlijk het belangrijkste, de synopsis. Je leest dit verhaal vanuit 3 personages namelijk: Ailesse, Bastien en Sabine. Normaal gesproken is dat niet echt mijn ding, maar met Kathryn haar schrijfstijl was het heel lekker weglezen. Zo kom je ook te weten hoe zij bepaalde situaties ervaren, en dat was voor dit verhaal erg fijn!

Kathryn Purdie is op haar negentiende naar Frankrijk gegaan voor een vakantie. Toen ze daar was kreeg zij de Franse folklore te horen ‘Les Dames Blanches’. De Franse folklore bleef zo bij haar hangen, dat zij haar eigen verhaal ervan heeft gemaakt. Ik vind het erg gaaf dat zij daar haar inspiratie vandaan heeft en dat herken je ook terug in het verhaal.

Tu ne me manque pas. Je ne te manque pas.
‘You’re not missing from me, I’m not missing from you.’

Bastien, Bone Crier’s Moon – Kathryn Purdie

Ailesse is sinds haar geboorte voorbereid om de matriarch van de Bone Criers te worden. De Bone Criers zijn een mysterieuze familie van vrouwen, die krachten gebruiken die uit dierenbeenderen zijn getrokken om dode zielen te ‘vervoeren’.

Bastien zijn vader werd gedood door een Bone Crier en sindsdien zoekt hij wraak. Maar als hij er dan eindelijk eentje vangt, zal zijn wraak toch even moeten wachten.

Sabine heeft nooit de moed gehad voor het werk van een Bone Crier. Maar wanneer haar beste vriendin, Ailesse, haar nodig heeft zal Sabine er alles aan doen om haar te helpen.

I’m not leaving you. You’re worth the risk, do you hear me? You’re always going to be worth the risk.

Bastien, Bone Crier’s Moon – Kathryn Purdie

Ik heb erg genoten van dit verhaal en ik ben daarom ook super blij dat ik nu zo’n mooie editie heb dankzij de Fairyloot. Ik kan het boek echt aanraden, zeker als je van fantasy houdt. Als je het boek al hebt gelezen en je wilt er over kletsen, laat dan vooral even hieronder een berichtje achter of stuur mij een DM op Instagram.

Titel: Bone Crier’s Moon
Auteur: Kathryn Purdie
Pagina’s: 480
EAN: 9780062798770