Een waanzinnig betoverende serie die met geen ander is te vergelijken.

Een aantal weken geleden ben ik uitgekozen om ambassadeur te worden van dit prachtige boek. De ijzige verloofde, deel 1 van De spiegelpassante serie van Christelle Dabos.

Het verhaal

De ijzige verloofde is het eerste deel van de betoverende Spiegelpassante-serie van Christelle Dabos. Treed binnen in een fabelachtig universum van zwevende arken en familieclans vol intriganten…
Ophelia, een eigenzinnig buitenbeentje en onbegrepen genie, heeft unieke gaven: ze kan door spiegels reizen en ze kan met haar handen de geschiedenis van voorwerpen lezen. Ze leidt een rustig bestaan op de ark Anima. Tot ze onverwachts wordt uitgehuwelijkt aan Thorn, een introvert maar invloedrijk lid van de Drakenclan. Ophelia is gedwongen haar verloofde te volgen naar de Hemelburcht op de ijzige ark Pool, waar niemand te vertrouwen is. Daar ontdekt ze dat ze een pion is in een politiek spel dat niet alleen verschrikkelijke gevolgen heeft voor haar eigen leven, maar ook voor haar geliefde ark Anima.

Mijn mening

Een aantal weken geleden kreeg ik de eerste drie hoofdstukken binnen van het eerste deel van De spiegelpassante. Wat vond ik dat leuk! Het is de eerste keer dat ik een ambassadeur ben van een boek, en ik heb er echt van genoten! Na de eerste drie hoofdstukken wilde ik eigenlijk al meer. Nou, het liefst gewoon het hele boek zodat ik verder kon, hihi. Ik kan dus wel zeggen dat ik direct in het verhaal zat.

Vorige week was het dan eindelijk zo ver! Het pakketje met daar in het boek en super toffe goodies kwam binnen. Alle lof naar Luitingh-Sijthoff want het was echt een tof pakket! Uiteraard heb ik gelijk het boek opgepakt en ben ik er verder in gaan lezen. Ik zat er direct weer in en bevond mij weer in de magische wereld van Ophelia’s geliefde ark Anima.

Sommigen zullen aan Alice in Wonderland denken, anderen aan Harry Potter en weer anderen aan Miyazaki’s wereld. Maar denk vooral: een toekomstige klassieker in de young adult-literatuur.

Lire, een toonaangevend boekenmagazine in Frankrijk

Al gauw verlaat Ophelia haar geliefde ark, en gaat op reis naar de ijzige ark Pool. Hier speelt de rest van het verhaal af, en wordt je meegesleept in de magische en wrede wereld waar Ophelia woont. Ik heb genoten van elke bladzijde, en dat zijn er wel een aantal ;-).

De wereld wordt uitgebreid beschreven, wat ik persoonlijk heel fijn vond. Daardoor zat ik nog meer in het verhaal en kon ik goed de wereld er bij bedenken.

Het boek leest lekker door en voor ik het wist had ik ‘m al uit. En jeetje, door dat einde wil ik héél graag deel 2 lezen! Helaas moeten we daar nog even op wachten, maar als ik de site van L.S.Amsterdam mag geloven staat De spiegelpassante 2 – De vermisten van Maneschijn voor januari 2021 op het schema. Stiekem hoop ik natuurlijk iets eerder ;-).

Ik heb hele leuke kaartjes ontvangen van De spiegelpassante, wil jij er ook één ontvangen? Stuur mij dan even een DM op Instagram of een mailtje.

Ik heb dit boek ontvangen als recensie exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek niet.

Titel: De spiegelpassante 1 – De ijzige verloofde
Auteur: Christelle Dabos
Pagina’s: 528
EAN: 9789024587223

De spiegelpassante 1 – De ijzige verloofde is vertaald door Eef Gratama.