‘Een indrukwekkende, hedendaagse en vermakelijke collectie.’ The Observer 

Met De vrouw die haar stoute schoenen zocht heeft Cecelia Ahern een onvergetelijke, sprankelende en fantasierijke verhalencollectie gemaakt. 

Het verhaal

Met De vrouw die haar stoute schoenen zocht heeft Cecelia Ahern een onvergetelijke, sprankelende en fantasierijke verhalencollectie gemaakt. 

De verhalen gaan over de intiemste, persoonlijkste momenten in het leven van een vrouw – wanneer je overweldigd wordt door verlangen of schuldgevoelens, wanneer je je geïntimideerd of onzichtbaar voelt. Cecelia Ahern onderzoekt de eindeloze manieren waarop vrouwen door tegenspoed heen breken met humor, vindingrijkheid en mededogen. Wat gebeurt er dan en hoe vinden ze een weg daaruit? 

Het is een verfrissende bundel waarin de auteur haar fantasie de vrije loop laat en de vrouw van nu op een bijzondere manier laat spreken.

Mijn mening

Ik heb De vrouw die haar stoute schoenen zocht als recensie exemplaar ontvangen van L.S. Amsterdam, nogmaals dank! Dit boek heeft dertig korte verhalen over sterke vrouwen. Elk soort verhaal komt eigenlijk wel aan bod. Van grappig tot serieus tot een verhaal met een duidelijke boodschap er in. Dit is een boek wat je misschien wat makkelijker weglegt, maar net zo makkelijk weer oppakt.

Om een aantal verhalen heb ik erg gelachen, en andere spraken mij weer wat minder aan, maar dat het een lekker boekje is om te lezen? Dat zeker! Het boek begint met het verhaal ‘De vrouw die langzaam verdween’, ik vond dit gelijk een goed begin en nodigde mij uit om meer te willen lezen.

Een verhaal voor elke vrouw. Een verhaal voor elk moment.

De vrouw die haar stoute schoenen zocht – Cecelia Ahern

In elk verhaal schuilt eigenlijk wel een boodschap, de ene komt wat duidelijker over dan de ander. Ik vond vooral ‘De vrouw die de wereld aantrof in haar oester.’ erg mooi. Er zit een belangrijke boodschap in en ik denk dat er nog veel mensen iets van kunnen leren, zelfs nog in 2020.

Niet elk verhaal sprak mij even aan, maar dat is ook niet erg. In het geheel vond ik het een leuk boek om te lezen, zeker voor zo tussendoor. Sommige verhalen zetten je ook wel een beetje aan het denken. Dat vind ik knap en mooi tegelijk. Cecelia bewijst maar weer dat ze een hele goede schrijver is.

Ik heb dit boek ontvangen als recensie exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek niet.

Titel: De vrouw die haar stoute schoenen zocht
Auteur: Cecelia Ahern
Pagina’s: 288
EAN: 9789024584895

De vrouw die haar stoute schoenen zocht is vertaald door Daniëlle Stensen.