Beth O’Leary


Carla, ook wel bekend als @saelicreads, heeft deze keer een recensie geschreven over het boek De wake-upcall van Beth O’Leary. Lees snel verder om te zien wat zij ervan vond!

Het verhaal

Izzy en Lucas zijn collega’s, concurrenten en tegenpolen, maar als ze opeens moeten samenwerken om hun geliefde hotel – en hun baan – te redden, verandert hun rivaliteit in iets heel anders…

Collega’s Izzy en Lucas kunnen elkaar niet uitstaan, maar als hun geliefde Forest Manor Hotel letterlijk dreigt in te storten, móéten ze wel samenwerken. Als het hotel dankzij Izzy een flinke beloning opstrijkt voor het terugbezorgen van een verloren trouwring, lijkt dat dé oplossing. Izzy en Lucas besluiten op zoek te gaan naar de eigenaren van de andere vier ringen die al jaren bij de gevonden voorwerpen liggen. Maar terwijl hun bittere rivaliteit verandert in iets heel anders, dringt zich toch de vraag op of ze banger zijn hun baan te verliezen – of hun hart…

Mijn mening

Jaren geleden las ik The Flat Share van Beth O’Leary en wat genoot ik van dat boek. Sindsdien heb ik nog meer boeken van haar gelezen maar geen van de boeken kwam in de buurt van The Flat Share.
De Wakeup Call komt helaas ook niet in de buurt maar ik vond het wel een lekker weglees boek.
Je leest De Wakeup Call vanuit 2 perspectieven namelijk Izzy en Lucas. Deze perspectieven maken dat je vlot door het boek heen gaat en ik vond het leuk om beide perspectieven te lezen. De schrijfstijl is vlot en er zit genoeg humor in het boek om het luchtig te houden. Op den duur begon ik me wel te irriteren aan de miscommunicatie tussen de twee hoofdpersonen. Vooral omdat ik in het begin al kon vertellen wat er mis was gegaan. Dat maakte het boek voorspelbaar. Ook vond ik het jammer dat Izzy kinderachtig over kwam door hoe zij reageerde op bepaalde situaties. Het boek bracht me al wel in de kerstsfeer en liet me uiteindelijk met een glimlach achter.

Eindoordeel

Als je niet van de miscommunicatie trope houd dan is dit boek misschien niet voor jou. Maar door de vlotte schrijfstijl, verschillende perspectieven en humor is dit een leuke maar voorspelbare feelgood.
Ik geef De Wakeup Call 3.5 sterren.

Heb je mijn vorige recensie al gelezen? Die kun je *hier* vinden!

Ik heb dit boek ontvangen als recensie exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek niet. Nogmaals bedankt Uitgeverij De Fontein , voor het prachtige exemplaar.

Titel: De wake-upcall
Originele titel: The Wake-Upcall
Auteur: Beth O’Leary
Vertaling: Anna Livestro
Pagina’s: 320
ISBN: 9789026169373
Prijs: €15
Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein

Let op! Ik maak gebruik van affiliate links. Zo help je mij om mijn blog online te houden, en jou kost het niets! 🙂