Eva Björg Ægisdóttir


Schaduw in de nacht is het derde deel van de IJslandse moorden.

Het verhaal

Een jonge Nederlandse vrouw gaat naar IJsland als au pair, Maar de ogenschijnlijk perfecte familie, blijkt dodelijke geheimen te hebben en er zijn maar weinig mensen die ze in vertrouwen kan nemen…

Boek 3 in de IJslandse moorden-serie (afzonderlijk te lezen) van Eva Björg Aegisdottír. Een jonge Nederlandse vrouw gaat op IJsland aan de slag als au pair, in de hoop daarmee haar leven een zinvolle invulling te geven na de dood van haar vader. De ogenschijnlijk perfecte familie waar ze terechtkomt blijkt echter vele geheimen te hebben en al snel ontdekt ze dat er maar weinig mensen zijn die ze in vertrouwen kan nemen. Ondertussen doet rechercheur Elma onderzoek naar een brand in Akranes waarbij een man om het leven kwam. De zaak levert steeds meer verdachten op en brengt Elma uiteindelijk zelfs in levensgevaar…

.

Mijn mening

Schaduw in de Nacht is deel 3 in de IJslandse Moorden-serie. Ik heb deel 1 en 2 niet gelezen, maar ik begreep dat je de boeken ook los kunt lezen. Toch had ik wat moeite met het uit elkaar houden van de personages, maar ik weet niet of dit kwam doordat ik de andere delen niet heb gelezen of door de hoeveelheid personages en hun IJslandse namen.

Schaduw in de Nacht is een prima geschreven boek met uitgewerkte personages en goede dialogen. Ook de omgeving is goed beschreven, waardoor je het gevoel hebt dat je er rondloopt.

Omdat ik wat moeite had met het uit elkaar houden van de personages, duurde het wat langer voordat ik in het verhaal zat. Daarnaast duurt het best lang voordat de ontknoping en de echte spanning kwamen, wat mij betreft net iets te laat. Maar het einde vond ik wel verrassend!

Eindoordeel

Schaduw in de Nacht is een goed geschreven boek met sterke personages, levendige dialogen en gedetailleerde beschrijvingen. Hoewel het wat tijd kostte om in het verhaal te komen en de ontknoping iets te laat kwam, vond ik het verrassende einde de moeite waard.

Heb je Nathalie haar vorige recensie al gelezen? Die kun je *hier* vinden!

Ik heb dit boek ontvangen als recensie exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek niet. Nogmaals bedankt Uitgeverij de Fontein, voor het prachtige exemplaar.

Titel: Schaduw in de nacht
Auteur: Eva Björg Ægisdóttir
Pagina’s: 320
ISBN: 9789026165214
Prijs: €20,-
Uitgeverij: De Fontein

Let op! Ik maak gebruik van affiliate links. Zo help je mij om mijn blog online te houden, en jou kost het niets! 🙂