Eindelijk is hét veel besproken boek ‘The Cruel Prince’ vertaald naar het Nederlands. En wat is het een heerlijk boek!

Wat je als lezer ook zoekt – hartkloppingen veroorzakende spanning, dodelijke romance, intrige of morele complexiteit – dit boek heeft het allemaal.

Booklist
Het verhaal

Natuurlijk wil ik zijn zoals zij. Ze zijn prachtig, als zwaarden gesmeed in een hemels vuur. Cardan is nog mooier dan de rest. Hem haat ik het allermeest. Ik haat hem zo erg dat soms, als ik naar hem kijk, ik nauwelijks kan ademhalen.

Toen Jude zeven was, kwam er een vreemde man langs: een man met gekke kleren, puntige oren en een donderstem. Voor Jude wist wat er gebeurde, haalde hij een zwaard tevoorschijn en vermoordde daarmee haar ouders. Jude en haar zusjes moesten met hem mee, ver weg naar het elfenland Elfhame.

Tien jaar later is Jude een opstandige jonge vrouw. Ze heeft het zwaar in Elfhame: ze wordt gediscrimineerd om haar menselijke afkomst en soms zelfs bedreigd. De arrogante prins Cardan is het ergst van allemaal, dus waarom krijgt ze het altijd zo warm als hij in de buurt is? Het tij keert als Jude door Cardans broer, kroonprins Dain, wordt ingeschakeld als spion. Naarmate haar spionnentraining vordert, krijgt ze meer zelfvertrouwen en maakt ze nieuwe vrienden. Eindelijk lijkt ze haar plek te hebben gevonden. Maar in Elfhame is niets wat het lijkt, en wie hoog vliegt, kan diep vallen…

Mijn mening

Wauw, wauw, wauw! Ik was al een tijdje aan het twijfelen om de trilogie te kopen van ‘The Cruel Prince’ (The folk of the air), maar ik kwam er toen achter dat het eerste deel ook binnenkort in het Nederlands zou verschijnen. Boekerij heeft een prachtige limited edition versie van De Wrede Prins uitgebracht en ik heb geen spijt dat ik even heb gewacht! Alhoewel.. na boek 1 te hebben gelezen wil ik heel graag het volgende deel lezen! Als ik voor de engelse versie had gekozen had ik nu lekker door kunnen gaan, hihi.

De koningin van de duistere fantasy. Holly Blacks razend spannende boek vol intrige en magie is onmisbaar voor de fans van Sarah J. Maas.

Buzzfeed UK

Het is dan ook geen verrassing als ik zeg dat ik echt genoten heb van dit boek en het echt een favoriet is geworden! Het verhaal sleept je helemaal mee en is op sommige momenten ook onwijs spannend, zo spannend dat je het boek gewoon niet weg wil en kan leggen. Holly Black weet je aandacht er bij te houden waardoor je dit boek in no time uit hebt! Wat aan de ene kant natuurlijk ook een beetje jammer is aangezien ik nu snak naar meer ;-).

Er zijn veel verhalen over elfen, maar geen zoals deze. Complexe, genuanceerde personages, onderliggende sensualiteit en een fantastische schrijfstijl werken samen om de lezer volledig voor zich te winnen.

The Guardian

Verraad, liefde, wanhoop, verdriet, echt alles komt in dit verhaal voor en dat maakt het zo goed. Niks is te overdreven en niets maakt het ongeloofwaardig. Ondanks dat het natuurlijk fantasy is zit je er zo in dat het zo echt zou kunnen gebeuren. Ik ben verliefd en ik had eigenlijk veel eerder dit boek moeten lezen, hihi. Ik wil niet te veel in gaan op het boek want ik wil absoluut geen spoilers geven! Het enige wat ik er nog over kwijt wil is dat dit boek echt een aanrader is.

Van mij krijgt het boek 5/5 sterren en is absoluut een favoriet van 2020! Op naar boek 2 ;-).

Titel: De Wrede Prins
Auteur: Holly Black
Pagina’s: 352
EAN: 9789022589571
Limited Edition: De eerste oplage van De Wrede Prins zal een limited edition zijn. Met prachtige illustraties van morgana0anagrom en gouden sprayed edges!