Heather Fawcett


Perfect voor kinderen vanaf een jaar of 10 die niet snel bang zijn!

Het verhaal

Lente loopt weg uit haar weeshuis, met een lege maag maar met een hoofd vol ideeën. Ze wil bij de heks in het bos verderop in de leer, want één ding weet Lente zeker: ze is zelf ook een heks.

Veel zin om de praatgrage Lente aan te nemen heeft de heks niet, maar als Lente binnen een jaar alle betoveringen uit het eerste toverboek van de heks weet uit te voeren, mag ze blijven. De tijd gaat alleen sneller dan gedacht, en als Lente niet alle betoveringen op tijd kan volbrengen, betaalt ze een hoge prijs…

Mijn mening

Ik heb sinds kort de kinderboeken helemaal herontdekt en ik was dan ook super blij toen ik dit prachtige exemplaar ontving van ‘Het jaar van Lente‘, geschreven door Heather Fawcett. Hier en daar heb ik gelezen dat als je van ‘Anne of Green Gables’ houdt, dit ook echt een aanrader is. Ik moet echter bekennen dat ik ‘Anne’ nog nooit gelezen heb, dus ik durf niet met zekerheid te zeggen of dat waar is, haha.

Je volgt Lente en haar kraai in een avontuur waarbij Lente besluit om weg te lopen uit het weeshuis en op zoek te gaan naar de beruchte heks. Blijkt dat de heks helemaal niet op haar zit te wachten. Dit zorgt voor grappige, maar ook bizarre situaties. Als je een kind hebt dat snel bang is, raad ik aan om dit verhaal eerst zelf te lezen. Als je kind niet zo snel onder de indruk is, vind ik het echt een aanrader, want zodra je begint, kun je dit boek gewoonweg niet meer wegleggen.

Wat ik ook erg leuk vond, is dat elk hoofdstuk begint met een prachtig gedicht. Op die manier worden kinderen niet alleen meegenomen in het avontuurlijke verhaal, maar komen ze ook in aanraking met de schoonheid van zowel bekende als minder bekende gedichten en poëzie. Het voegt een extra laag van betovering toe aan het leesplezier.

Eindoordeel

Als je op zoek bent naar een verhaal dat je in één adem uitleest, dan kan ik Het jaar van Lente echt aanraden. Het is een fantasierijk, spannend en leerzaam boek! Ik denk dat zowel kinderen als volwassenen er enorm van zullen genieten. Laten we eerlijk zijn, wij volwassenen kunnen net zo veel plezier beleven aan een goed en spannend kinderboek! 😉

Heb je mijn vorige recensie al gelezen? Die kun je *hier* vinden!

Ik heb dit boek ontvangen als recensie exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek niet. Nogmaals bedankt Uitgeverij De Fontein, voor het prachtige exemplaar.

Titel: Het jaar van Lente
Originele titel: The Grace of Wild Things
Auteur: Heather Fawcett
Vertaling: Mechteld Jansen
Pagina’s: 352
ISBN: 9789026164903
Prijs: €19,99
Uitgeverij: De Fontein Jeugd

Let op! Ik maak gebruik van affiliate links. Zo help je mij om mijn blog online te houden, en jou kost het niets! 🙂