Prentenboek

Recensie: Ondertussen op aarde… op zoek naar onze plaats in ruimte en tijd. Een buitenaardse kijk op conflict met Oliver Jeffers.

Het verhaal

Twee kinderen maken ruzie op de achterbank. Hun vader neemt ze mee op een reis door tijd en ruimte. Hij nodigt hen uit om terug te kijken naar de aarde en de conflicten die sinds het begin der tijden hebben plaatsgevonden.

Oliver Jeffers verbindt een korte geschiedenis van de wereld met informatie over ons universum; verteld vanuit een bijzonder perspectief, maar met humor en prachtige illustraties.

Mijn mening

Ik heb dit prachtige prentenboek ‘Ondertussen op aarde’ van Oliver Jeffers als recensie-exemplaar ontvangen. De cover alleen al spreekt enorm aan en ik zou het zo oppakken in de boekhandel. Niet alleen ik, maar ook mijn drie jongens stonden gelijk naast mij met pretoogjes toen ze het boek zagen. Dat begint al goed!

Jeffers heeft dit boek niet alleen geschreven, maar ook zelf de illustraties gemaakt. Die zijn echt geweldig en maken het boek helemaal af. Je volgt een vader met twee kinderen die ruzie hebben op de achterbank. Ik denk dat dit voor menig ouder wel herkenbaar is. Soms kunnen kinderen elkaar niet uitstaan! Daardoor gaan ze eigenlijk op reis door de tijd heen. We gaan ervan uit dat als je met de auto bijvoorbeeld naar de maan rijdt, we er ongeveer een jaar over doen. Dit heeft astrofysicus Stephen Smartt berekend als we gemiddeld 60 km per uur rijden.

Dus stel je voor dat we nu op de maan waren, dan zou het op aarde een jaar vroeger zijn. Dan zouden we de aarde zien zoals ze was aan het begin van de 21e eeuw. Waar iedereen afgeleid lijkt en we het niet eens worden over hoe we verder moeten. Zo gaan we eigenlijk het verleden in, omdat we steeds verder reizen en dus ook steeds verder terug in de tijd gaan.

Voor alle astronauten, klein of groot, is dit een geweldig boek. Je leert ons zonnestelsel op een leuke manier kennen, maar ook hoe het verleden eruit ziet en dat de mensheid eigenlijk altijd heeft gevochten. Niet zo leuk dus, maar wel ontzettend belangrijk om te weten, zodat we daar verandering in kunnen brengen.

Mijn drie jongens hebben enorm genoten van dit boek. Oké, laten we eerlijk zijn, de jongste vond de illustraties leuker dan het verhaal, maar dat is ook helemaal prima, haha. ‘Ondertussen op aarde’ – Oliver Jeffers vind ik dus echt een aanrader en hoort gewoon in je kast te staan! 😉

Heb je mijn vorige recensie al gelezen? Die kun je *hier* vinden!

Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek niet. Nogmaals bedankt, Uitgeverij De Fontein, voor het prachtige exemplaar.

Titel: Ondertussen op aarde…
Originele titel: Meanwhile Back On Earth…
Auteur: Oliver Jeffers
Illustraties: Oliver Jeffers
Vertaling: Mirjam Hoekstra
Pagina’s: 64
EAN: 9789026164699
Uitgeverij: De Fontein

Let op! Ik maak gebruik van affiliate links. Zo help je mij om mijn blog online te houden, en jou kost het niets! 🙂