I have heard that for mortals, the feeling of falling in love is very like the feeling of fear. Your heart beats fast. Your senses are heightened. You grow light-headed, maybe even dizzy. Is that right?

Nadat ik De Wrede Prins heb gelezen wilde ik gelijk verder in deel 2. Helaas is dit boek nog niet in het Nederlands te krijgen. Daarom heb ik besloten om de serie in het Engels aan te schaffen. Let op! Heb jij De Wrede Prins nog niet gelezen en wil je geen spoilers? Lees dan niet verder!

Het verhaal

Jude has tricked Cardan onto the throne, binding him to her for a year and a day. But the new High King does everything in his power to humiliate and undermine her, even as his fascination with her remains undimmed. Meanwhile, a traitor in the court is scheming against her. Jude must fight for her life and the lives of those she loves, all while battling her own complicated feelings for Cardan. Now a year and a day seems like no time at all . . .

Mijn mening

Zoals je misschien wel hebt gelezen, ben ik fan van De Wrede Prins. Ik heb er echt van genoten en ik kon dus ook niet wachten op de vertaalde versie van The Wicked King. En wat doe je dan als je zo ongeduldig bent als ik? Juist, de Engelse box set kopen van The Folk of the Air. Ik heb gekozen voor de hardcover set en wat zijn ze mooi!

Ondanks dat ik té ongeduldig was om te wachten op de vertaalde versie, heb ik The Wicked King pas vorige week uitgelezen. Ik ben wel gelijk begonnen in het boek toen ik de set binnen kreeg, maar het pakte mij niet gelijk zo als De Wrede Prins. Vorige week had ik ineens weer zin om er verder in te gaan en daar heb ik absoluut geen spijt van.

You must be strong enough to strike and strike and strike again without tiring. The first lesson is to make yourself that strong.

The Wicked King – Holly Black

Het begin kwam ik er gewoon niet lekker in, en wilde ik eigenlijk wat meer actie of spanning. Ik weet waar ik om heb gevraagd, want hoe verder je in het verhaal komt, hoe meer dat van pas komt. En daardoor zit je ook veel meer in het verhaal. Ik kon het boek niet meer laten liggen en heb het dan ook in een dag uitgelezen, oops.

Je kunt het vast al raden dat ik na The Wicked King eigenlijk gelijk wilde beginnen in The Queen of Nothing. Heb ik niet gedaan want anders dan heb ik de hele serie al gelezen, en ergens wil ik nog niet dat dit geweldige wereldje van de Faerie’s en Elfhame al klaar is. Ik wil nog veel meer avonturen van Jude. Want wat is zij tof! En sterk, vergeet sterk niet! Wat een krachtige vrouw is dat.

The Folk doubtlessly learned this lesson long ago. They do not need to deceive humans. Humans will deceive themselves.

The Wicked King – Holly Black

Oké krachtig en sterk komen op hetzelfde neer, I know! Maar Holly Black heeft gewoon echt een pareltje geschreven als het om Jude gaat. Niet alleen Jude natuurlijk, want we kunnen Cardan en de rest ook niet vergeten. Elk personage heeft iets unieks en met elk personage heeft ze iets gedaan waardoor ze interessant zijn en je meer wil weten van ze.

Ondanks dat ik moeite had met het begin van dit boek, is het wel een belangrijk onderdeel van het verhaal. Je leert wat meer over het verleden van Jude, maar ook zeker van Cardan. Daardoor ga je misschien bepaalde acties toch wat beter begrijpen. Het blijft niet alleen bij Jude en Cardan, maar ook de ouders van Jude en Taryn komen wat meer naar voren. Alhoewel ik daar eigenlijk nog wel iets meer van wil weten.

Voor dat ik allemaal spoilers weg ga geven, ga ik er niet verder op in. Laat ik zeggen dat dit ook zeker een boek is wat je moet lezen. Het is heerlijk geschreven en de gebeurtenissen zie je echt niet allemaal aankomen. Oké, misschien sommige mensen wel, maar ik absoluut niet. En dat vond ik toch wel lekker. Dat je een boek kan lezen en verbaasd achter kan blijven nadat je het hebt uitgelezen.

Op naar The Queen of Nothing... 😉

Titel: The Wicked King
Auteur: Holly Black
Pagina’s: 336
EAN: 9780316310352