Shannon Chakraborty


De avonturen van Amina Al-Sirafi neemt je mee op een betoverende reis vol gevaar, glorie en legendarische intriges. Chakraborty weet wederom te fascineren en te betoveren!

Het verhaal

Amina Al-Sirafi zou tevreden moeten zijn. Tijdens haar legendarische carrière als een van de beruchtste piraten van de Indische Oceaan heeft ze achterbakse schurken, wraakzuchtige koopmansprinsen, verschillende echtgenoten en een echte demon overleefd. Nu kan ze zich samen met haar familie terugtrekken voor een rustig leven.

Maar wanneer ze wordt opgespoord door de obsceen rijke moeder van een voormalig bemanningslid, krijgt ze een baan aangeboden die geen enkele bandiet ooit zou kunnen weigeren: de ontvoerde dochter van haar kameraad opsporen in ruil voor een koninklijk bedrag. Ze krijgt de kans om een laatste avontuur te beleven op haar geliefde schip de Marawati, recht te doen aan een oude vriend en een fortuin te verdienen dat de toekomst van haar familie voor altijd veilig zou stellen. Het lijkt zo’n voor de hand liggende keuze dat het wel Gods wil móét zijn.

Hoe dieper Amina in dit avontuur duikt, hoe duidelijker het wordt dat er meer achter deze klus en de verdwijning van het meisje schuilgaat dan haar is verteld. Want het is een risico om een legende te willen zijn, een laatste kans op glorie te willen en net wat meer kracht te willen bemachtigen… het zou haar wel eens haar ziel kunnen kosten.

Mijn mening

Sorry, maar ik ga het gewoon weer doen. Do judge a book by its cover, because Best of Fantasy did it again! Als je denkt dat ze nu echt geen mooiere limited edition kunnen maken, dan heb je het mis. De avonturen van Amina al-Sirafi is werkelijk waar prachtig en hoort alleen daarom al in elke boekenkast thuis. De edges, de naked cover, de endpapers… Boekerij aka Best of Fantasy heeft overal aan gedacht en stelt zeker niet teleur. Op naar de inhoud!

Dat Shannon Chakraborty kan schrijven, dat wist ik al – en vele met mij. Ik heb de Daevabad trilogie verslonden en ik was dan ook erg blij dat De avonturen van Amina al-Sirafi vertaald werd in het Nederlands. Natuurlijk weer door De Vertaalzusjes! Echt mijn complimenten, want dat hebben ze onwijs goed gedaan. Ik zat direct in het verhaal en ik kon er eerlijk waar geen genoeg van krijgen. Het leest ontzettend vlot weg en ik vind het ook echt een origineel verhaal. Natuurlijk bestaan er meer boeken over piraten, maar de hele wereld die Chakraborty heeft gecreëerd is en blijft toch uniek.

Ik heb een aantal keer de vraag gekregen of je eerst de Daevabad trilogie moet lezen voordat je aan dit boek begint, maar dat is niet nodig. De avonturen van Amina al-Sirafi is een losstaande serie die zich vóór de Daevabad trilogie afspeelt. Het enige is dat het in dezelfde wereld plaatsvindt en je dus al wat voorkennis kunt hebben van bepaalde namen en termen die in dit verhaal worden gebruikt. Maar maak je daar geen zorgen over: alles waar je misschien vraagtekens bij hebt, wordt achterin het boek uitgelegd.

Chakraborty heeft me weer helemaal meegezogen in deze wereld en daar ben ik zo blij mee! Het was fantastisch om samen met Amina op avontuur te gaan. Ik kon het boek nauwelijks wegleggen. Als ik de tijd had gehad, had ik het boek zeker in één ruk uitgelezen, haha. Dat zegt toch genoeg? Ik wil niet te diep ingaan op het verhaal, omdat ik vind dat je dit boek, en als je de Daevabad trilogie nog niet hebt gelezen, zelf moet ervaren. Het is een prachtige, unieke wereld vol avonturen, mythes en spanning.

Eindoordeel

De personages zijn goed uitgewerkt en de wereld is nog steeds uniek en ontzettend gaaf. Je merkt duidelijk dat Chakraborty grondig onderzoek heeft gedaan voor dit boek. Uiteraard heeft ze haar fantasie de vrije loop gelaten, en dat heeft ze op een indrukwekkende manier gedaan. Ik kan alleen maar zeggen: lees dit boek! Ik kijk nu al uit naar het tweede deel van de Schip Marawati serie!

Heb je mijn vorige recensie al gelezen? Die kun je *hier* vinden!

Ik heb dit boek ontvangen als recensie exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek niet. Nogmaals bedankt Boekerij, voor het prachtige exemplaar.

Titel: De avonturen van Amina al-Sirafi
Originele titel: The Adventures of Amina Al-Sirafi
Auteur: Shannon Chakraborty
Vertaling: De vertaalzusjes
Pagina’s: 480
ISBN: 9789022598726
Prijs: €25,99
Uitgeverij: Boekerij

Let op! Ik maak gebruik van affiliate links. Zo help je mij om mijn blog online te houden, en jou kost het niets! 🙂