Heerlijk boek!

Een heerlijke feelgood waarbij je zowel vanuit Tiffy als Leon leest. Ik was positief verrast!

Het verhaal

Tiffy is 27, onverwacht vrijgezel, niet heel rijk en heeft snel een flat nodig. Leon is 27, draait nachtdiensten als verpleger en heeft geld nodig voor een advocaat voor zijn broer, die onschuldig vastzit. De oplossing: ze delen Leons flat. (Of eigenlijk – Leons bed.) Leon slaapt er overdag, als Tiffy op haar werk is, en de rest van de tijd woont Tiffy er. Ze houden zich aan de huisregels, komen elkaar nooit tegen, en deze situatie bevalt hen prima.
Terwijl Tiffy’s ex enge, stalkerachtige trekjes lijkt te vertonen en het hoger beroep van Leons broer niet wil vlotten, begint wat een zakelijke (en vooral tijdelijke!) overeenkomst had moeten zijn langzaam als thuis te voelen. Maar hoeveel kun je écht over iemand weten als je elkaar nog nooit ontmoet hebt…?

Wat ik er van vond?

Wat een heerlijk boek! Het verhaal is verdrietig, romantisch en soms erg grappig. Het is leuk om zowel vanuit Tiffy als Leon te lezen. Zo leer je de personages veel beter kennen en begrijpen. Tiffy en Leon spreken elkaar een lange tijd alleen via de gele briefjes. Die communicatie is leuk en grappig om te lezen. Maar het moment dat ze elkaar echt ontmoeten is nog veel interessanter. Ik vind de schrijfstijl van Beth O’Leary erg fijn, het verhaal bleef mij boeien. Het is een romantisch en lief verhaal, maar niet een te zoetig boek.

Dit boek is echt een aanrader als je op zoekt bent naar een feelgood roman. Het lijkt in eerste instantie op een luchtige roman, maar er komt ook echt wel wat diepgang in. Zowel bij Tiffie als bij Leon. Erg fijn!

Ik geef het boek dan ook 4 van de 5 sterren.

Heb jij dit boek al gelezen? Of heb ik je nieuwsgierig gemaakt? 🙂