Een puzzel thriller.

Cold case: Verdwenen is hét debuut van Tina Frennstedt. Het is een spannende puzzel thriller die iet wat voorspelbaar is maar dit doet niks te kort aan het verhaal.

Het verhaal

Zestien jaar geleden verdween de negentienjarige Annika Johansson op een idyllische zomeravond in Zuid-Zweden. De zaak werd nooit opgelost en de vrouw is nog steeds vermist. Nu wordt Malmö geteisterd door een moordenaar die vrouwen in hun eigen huis aanvalt. Er zijn alarmerende overeenkomsten met de misdaden van de Deense moordenaar die jaren eerder vrouwen in Kopenhagen verkrachtte en vermoordde en nooit werd opgepakt.
De ambitieuze Tess Hjalmarsson, hoofd van het Zweedse coldcaseteam, wordt op de zaak gezet, samen met haar licht ontvlambare assistente Marie Erling. Het onderzoek verloopt moeizaam, tot vingerafdrukken van de Malmö-misdaden terugkomen in het dossier van de verdwenen Annika. Was Annika het eerste slachtoffer of verbergt ze de waarheid over haar verdwijning? En wat is de link met de Deense moordenaar?

Wat ik er van vond?

Het is verhaal begint gelijk goed. Je stapt in een onwijs spannend moment en dat maakt het dat dit boek gelijk je aandacht trekt. Je volgt Tess Hjalmarsson. Tess is hoofd van de Zweedse coldcasesafdeling. Zij duikt in een zaak die al jaren oud is, maar toch lijkt er een verband te zijn met een zaak van nu. Soms heb je in het verhaal wel een beetje het gevoel dat het voor de hand liggend is, het is voorspelbaar. Zo’n gevalletje als in een serie dat jij al weet dat iemand absoluut niet naar de kelder moet gaan, maar de desbetreffende personage dat toch doet. Is dat erg? Nee het verhaal blijft goed en het is onwijs fijn geschreven. Verdwenen is het eerste boek uit de reeks Cold Case zaken met in de hoofdrol Tess Hjalmarsson.

Ik geef het boek van Tina Frennstedt 4 van de 5 sterren, en ik kijk erg uit naar het volgende deel! Hou jij wel van een spannende puzzel thriller? Dan is dit boek echt iets voor jou.