Nicole Arends

VAMPS: Voor fans van Twilight?! Toen ik dat las kon ik niet anders dan het boek oppakken en lezen. Tijd om terug te duiken in mijn tienerjaren. 😉

Het verhaal

Welkom op Vamps: de oudste en meest exclusieve vampieracademie ter wereld.
Dillon heeft geen idee waarom zijn vader hem naar Vamps stuurt: een afgelegen eliteschool in de Zwitserse Alpen. Hij heeft niets gemeen met de andere leerlingen. Ze zijn arrogant, bloedmooi en… vampiers. Wat doet hij hier?
Al snel komt Dillon erachter dat ook hij geen gewone sterveling is. Sterker nog: van alle leerlingen blijkt hij de meest bijzondere vampier te zijn. Zijn bloed is het bewijs. Maar terwijl Dillons krachten als vampier groeien, groeit ook het gevaar…

Mijn mening

“Don’t judge a book by its cover,” maar ik doe dat toch. En dan niet alleen op de cover, MAAR DIE EDGES! Ze vallen onwijs op en ik heb niets te klagen, want ik vind dit toch vet! Neonroze, en het lijkt gewoon licht te geven, zo fel! Let op! Dit is wel een limited edition. Maar goed, we zijn hier natuurlijk om over de inhoud te praten van VAMPS.

Als er gezegd wordt dat een boek perfect is voor fans van Harry Potter, Twilight of Vampire Academy, dan schept dat toch wel een verwachting. In ieder geval bij mij wel. Nou is het wel een tijd geleden dat ik Twilight heb gelezen (hallo, tienerjaren!), maar ik was toch wel hyped toen ik dat las. Ik moet eerlijk zijn, de Twilight-vibes heb ik nog niet echt, maar dat kan natuurlijk best wel zo zijn in de volgende delen.

Je volgt Dillan, een doodgewone jongen, maar al gauw blijkt dat dus helemaal niet zo te zijn. Daarin snap ik zeker de vergelijking met Harry Potter. Geen tovenaars, maar wel vampieren. Dillan blijkt toch iets meer in zich te hebben dan iedereen in eerste instantie dacht. Of nou ja, bijna iedereen.

Ik vond het verhaal wel wat voorspelbaar en soms had ik ook wel eens zoiets van “jaa hoor,” maar dat stond mij niet heel erg tegen. Ik vond het een vermakelijk verhaal en ik weet zeker dat velen van jullie hier wel helemaal weg van zullen zijn!

Eindoordeel

Al met al ben ik super snel door VAMPS: Vers Bloed heen gegaan en heb ik er ook echt wel van genoten, maar ik had er stiekem gewoon net iets meer van verwacht. Ik durf het boek zeker wel aan te raden, zeker als je fan bent van vampieren en toch ook wel van Harry Potter. Ik geef het boek 3 sterren en ik moet toch ook wel bekennen dat ik door het einde heel nieuwsgierig ben geworden naar deel 2!

Heb je mijn vorige recensie al gelezen? Die kun je *hier* vinden!

Ik heb dit boek ontvangen als recensie exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek niet. Nogmaals bedankt Uitgeverij De Fontein, voor het prachtige exemplaar.

Titel: VAMPS: Vers Bloed
Originele titel: VAMPS Fresh Blood
Auteur: Nicole Arend
Vertaling: Marielle Manfre
Pagina’s: 416
EAN: 9789026166365
Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein

Let op! Ik maak gebruik van affiliate links. Zo help je mij om mijn blog online te houden, en jou kost het niets! 🙂