AURORA CYCLE_01

If your squad was hard to find, or you’re still looking, then this one is for you.

Het verhaal

The year is 2380, and the graduating cadets of Aurora Academy are being assigned their first missions. Star pupil Tyler Jones is ready to recruit the squad of his dreams, but his own boneheaded heroism sees him stuck with the dregs nobody else in the Academy would touch . . .

A cocky diplomat with a black belt in sarcasm
A sociopath scientist with a fondness for shooting her bunkmates
A smart-ass tech whiz with the galaxy’s biggest chip on his shoulder
An alien warrior with anger-management issues
A tomboy pilot who’s totally not into him, in case you were wondering

And Ty’s squad isn’t even his biggest problem–that’d be Aurora Jie-Lin O’Malley, the girl he’s just rescued from interdimensional space. Trapped in cryo-sleep for two centuries, Auri is a girl out of time and out of her depth. But she could be the catalyst that starts a war millions of years in the making, and Tyler’s squad of losers, discipline cases, and misfits might just be the last hope for the entire galaxy.

NOBODY PANIC.

Mijn mening

Was ik nieuwsgierig naar dit boek? Nou en of! Kwam dit boek steeds vaker voorbij? Ook! Kon ik ‘m daarom niet laten liggen? Zeker weten.

Aurora Rising van Kaufman & Kristoff heb ik erg van genoten. Alhoewel ik in het begin wel moest wennen aan het feit dat je elke keer vanuit iemand anders leest. Ik heb al eerder in één van mijn blogs geschreven dat ik daar eigenlijk niet zo’n fan van ben. Echter wende ik er vrij snel aan en zat ik helemaal in het verhaal. Gelukkig is het wel heel duidelijk vanuit wie je leest, want dat is per hoofdstuk steeds een andere personage waarvan de naam boven aan staat.

“We the Legion,” he says. “We the light,” Scarlett replies. “Burning bright against the night,” we say in unison.

Squad 312, Aurora Rising – Amie Kaufman & Jay Kristoff

Uit eindelijk ervaar je het complete verhaal vanuit de hele squad. Wat eigenlijk best fijn is. Zo weet je precies wie waar over denkt of je denkt te weten hoe het in elkaar zit, maar zo zitten er toch nog enkele verrassingen in. 😉

Uit wie de squad bestaat? Dat zijn 7 geweldige personages met ieder hen eigen unieke kijk op het universum. Leuke grapjes, lekker sarcastisch en zitten elkaar soms heerlijk in de weg.

Tii’rna si maat tellenai! (Father of many ugly and stupid children!)

Kal, Aurora Rising – Kaufman& Kristoff

Tyler: oftewel de alpha. De leider van de squad en één van de beste die de Aurora Academy kent. De goldenboy die altijd een oplossing weet te vinden om uit een situatie te komen.
Scarlett: De onderhandelaar. Scarlett weet in (bijna) elke situatie wel mensen om haar vinger heen te draaien.
Cat: The ace, oftwel de piloot. Één van de beste die er is. Waar je zeker van weet dat zij er alles aan zal doen om de Longbow veilig op bestemming te krijgen.
Finian: The techhead, de techneut. Verantwoordelijk dat alles soepel verloopt qua technische apparaten voor het hele team.
Kal: The tank, the warhead. De krijger! Zijn er problemen? Een bedreiging? Moet er gevochten worden? Dan is Kal je man!
Zila: The brain. De wetenschapper van de squad. Iemand die misschien niet heel handig is qua omgang met haar team, maar ze bedoelt het altijd goed. Slim is ze zeker!
Auri: Oftewel Aurora. Het mysterieuze meisje waarover ik niks ga vertellen want dat wordt allemaal duidelijk in het boek!

Of dit boek een aanrader is? Als je dat nog niet uit mijn blog kon halen dan zal ik het nu heel duidelijk zeggen: JA! Dit is echt een must read!

Titel: Aurora Rising
Auteur: Amie Kaufman & Jay Kristoff
Pagina’s: 480
EAN: 9781524720964