Blood and Ash – Serie #1

Voor iedereen die From Blood and Ash onwijs graag wilde lezen, maar dan wel in het Nederlands..Zomer & Keuning heeft naar jullie geluisterd en dit prachtige boek uitgebracht! Pssst.. als je snel bent kun je de Limited Edition van Uit Bloed en As nog bemachtigen, dat overigens echt prachtig is!

Don’t judge a book by it’s cover.

Maar dat doen we lekker wel. Want laten we heel eerlijk zijn.. als je dit boek ziet liggen in de boekhandel dan kun je ‘m toch onmogelijk laten liggen? Ik vind de Limited Edition ook zo tof, niet alleen de sprayed edges, maar de artwork aan de binnenkant..wauw! Love it. Ik plaats er express geen foto’s van voor als jezelf verrast wil worden. Ben je nou toch wel heel nieuwsgierig? Check dan zeker even het Instagram account van Zomer & Keuning.

Het verhaal

Poppy heeft nooit zeggenschap gehad over haar eigen leven.
Als maagd van het koninkrijk Solis leeft ze alleen: ze mag nooit worden aangeraakt, niemand mag haar gezicht zien, ze mag geen vrienden hebben en ze mag nooit alleen het kasteel verlaten. Poppy wordt continue herinnerd aan haar plicht aan de goden en de hele toekomst van Solis rust op haar schouders.

Dan ontmoet ze Hawke, een wachter die ervoor moet zorgen dat Poppy haar plichten zal volbrengen, én iemand die haar hoofd en hart totaal op hol brengt. Hij laat haar twijfelen aan alles waar ze ooit zo zeker van was. Maar als een gevallen koninkrijk plotseling opstaat en terug wil nemen waar het recht op denkt te hebben, gaat dat niet zonder geweld. Poppy moet in actie komen, nu haar ooit zo veilige wereld langzaam afbrokkelt.

Mijn mening

Wie al wat boeken heeft gelezen van Jennifer L. Armentrout weet dat zij best een unieke schrijfstijl heeft. Je herkent haar stijl in elk verhaal wel. Zo ook dus in Uit Bloed en As. MAAR ik moet zeggen dat ik dit toch wel het beste boek vind van haar tot nu toe. De wereld die ze bedacht heeft en beschrijft is geweldig, de characters brengt ze echt tot leven. Mocht je nog geen enkel boek hebben gelezen, wacht dan niet langer! Ik kan je Uit Bloed en As echt aanraden.

Zodra je in het boek begint word je direct in de wereld meegenomen en daar wil je dan ook niet meer uitkomen. Ik heb het boek vorig jaar december in het Engels gelezen en nu herlezen in het Nederlands. Het boek pakte mij direct weer in en dat heb ik niet vaak. Sterker nog, ik herlees bijna nooit boeken. Maar dit is een uitzondering die het dubbel en dwars waard is! Jennifer beschrijft details van personages -maar ook de wereld- heerlijk zonder je te overdonderen.

Over de personages gesproken.. Poppy heeft echt een plekje in mijn hart! Gedurende het verhaal word je echt meegesleept in haar groei en dat is zo tof om te lezen. Het echte ommekeer komt eigenlijk als ze Hawke ontmoet. De spanning tussen die twee is goed te voelen! Ik ga verder niet te diep op het verhaal in want ik wil zo min mogelijk spoileren. Dit boek moet je zelf ervaren! Probeer zoveel mogelijk spoilers te vermijden want echt je zult mij dankbaar zijn! 😉

Wees gewaarschuwd.. als je eenmaal begint met lezen wil en kun je niet meer stoppen! Dat is de kunst van Jennifer L. Armentrout.

Ik heb dit boek ontvangen als recensie exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek niet. Nogmaals bedankt Zomer & Keuning, voor het prachtige exemplaar.

Titel: Uit Bloed en As
Auteur: Jennifer L Armentrout
Pagina’s: 544
EAN: 9789020543964

Uit Bloed en As is vertaald uit het Engels door Jeannet Dekker.