Sarah J. Maas


Met De Donkere Kroon weet Maas ons weer te betovereren met elk woord, elke wending.

Het verhaal

Celeana Sardothien – sterk en dodelijk gevaarlijk, maar ook kwetsbaar… Ze is een sluipmoordenares met een mysterieus verleden en het enige wat ze wil is haar vrijheid. Dan wordt tegen haar wil betrokken bij de strijd tegen het kwaad dat haar wereld bedreigt, een strijd die haar meer leert dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.

Celaena Sardothien mag dan de kampioen van de koning zijn geworden, haar trouw aan de kroon is nihil. Ze balanceert op een levensgevaarlijk koord dat bij één verkeerde beweging kan breken. Dan blijken er nog meer duistere krachten aan het werk dan Celaena al vermoedde en komt alles wat ze liefheeft in gevaar. Ze zal keuzes moeten maken: wie kan ze vertrouwen en wie is het waard om voor te vechten?

Mijn mening

Na het eerste deel van De Glazen Troon, is het nu tijd voor deel twee uit de serie, De Donkere Kroon. Voordat ik begin met mijn recensie ga ik weer even het uiterlijk van het boek bespreken. Jullie weten inmiddels wel dat ik een zwak heb voor mooie edities, en dit is er weer één! Boekerij weet hoe ze moeten uitpakken en dat hebben ze dit keer weer gedaan. Ik vind het zo gaaf dat ze de hele serie in limited edition uitgeven! Al is mijn portemonnee er iets minder blij mee! 😉

Voordat je verder leest, dit is deel twee uit de Glazen Troon-serie. Ik probeer altijd spoilers te vermijden, maar mocht je er echt blind in willen gaan, dan raad ik je aan om nu te stoppen met lezen. Ik heb de hele serie pas verslonden en ik moet zeggen dat ik dit boek toch wel bij één van de betere vind horen van de hele boeken serie. We volgen Celeana Sordathion verder en zien wat voor conflicten ze heeft met zichzelf, maar ook hoe zij groeit door alle gebeurtenissen. Dat vind ik toch altijd wel knap van Sarah J. Maas. Ze weet hoe ze personages neer moet zetten en dat heeft ze ook dit keer goed gedaan.

Hoewel ik wel kon raden waar het verhaal naartoe ging, vond ik het in dit boek niet storend. Je merkt dat dit het eerste werk is van Maas en dat het echt meer naar de Young Adult kant neigt. Dat is helemaal niet erg, maar je moet het niet vergelijken met bijvoorbeeld haar latere werk Crescent City. Hoewel ik bepaalde dingen voorspelbaar vond, wist Maas mij toch in het verhaal vast te houden. Daardoor maakt het voor mij eigenlijk niet zo uit dat ik iets aan zie komen. Ook dit boek leest weer heerlijk weg en eigenlijk wil je het niet meer neerleggen. Vanaf pagina 1 zuigt Sarah je weer de wereld in van macht, verdriet en magie, en de prachtige omgeving waarin het verhaal zich afspeelt.

Eindoordeel

De Donkere Kroon heeft me opnieuw laten zien waarom Maas zo geliefd is onder fantasy-lezers. Ja, er waren een paar voorspelbare momenten, maar die werden ruimschoots goedgemaakt door het unieke verhaal en de karakterontwikkeling.

Heb je mijn vorige recensie al gelezen? Die kun je *hier* vinden!

Ik heb dit boek ontvangen als recensie exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek niet. Nogmaals bedankt Boekerij, voor het prachtige exemplaar.

Titel: De Donkere Kroon
Originele titel: Crown of Midnight
Auteur: Sarah J. Maas
Vertaling: Gerdien Beelen
Pagina’s: 367
ISBN: 9789022599389
Prijs: €25
Uitgeverij: Boekerij

Let op! Ik maak gebruik van affiliate links. Zo help je mij om mijn blog online te houden, en jou kost het niets! 🙂