You have only seen the least of what I can do, I think at them, trying to believe it myself.

Nadat ik The Wicked King heb gelezen wilde ik gelijk verder in deel 3. Helaas is dit boek nog niet in het Nederlands te krijgen. Daarom heb ik besloten om de serie in het Engels aan te schaffen. Let op! Heb jij De Wrede Prins en The Wicked King nog niet gelezen en wil je geen spoilers? Lees dan niet verder!

Het verhaal

After being pronounced Queen of Faerie and then abruptly exiled by the Wicked King Cardan, Jude finds herself unmoored, the queen of nothing. She spends her time with Vivi and Oak, watching reality television, and doing odd jobs, including trying to convince a cannibalistic faerie from hunting her own in the mortal world.
When her twin sister Taryn shows up asking a favour, Jude jumps at the chance to return to the Faerie world, even if it means facing Cardan, who she loves despite his betrayal. When a dark curse is unveiled, Jude must become the first mortal Queen of Faerie and break the curse, or risk upsetting the balance of the whole Faerie world.

Mijn mening

Na het einde van The Wicked King kon ik niet wachten om in The Queen of Nothing te beginnen. Dat betekent helaas wel dat ik de hele serie nu heb gelezen. En dat vind ik ergens toch wel jammer, maar ik heb er wel onwijs van genoten!

Hoe ik in het begin van The Wicked King er niet in kwam, was dat bij The Queen of Nothing totaal anders. Het begint gelijk goed en je zit meteen midden in het verhaal. Resultaat? Dat ik het boek binnen een dag uit heb gelezen.. ik kon gewoon niet stoppen met lezen!

Love is stupid. All we do is break one another’s hearts.

Heather, The Queen of Nothing – Holly Black

Je volgt Jude in de menselijke wereld omdat ze verbannen is uit Faerie. Hier neemt ze klusjes aan om zo mee te kunnen betalen aan het huis en andere kosten van haar zus, Vivi. Die klusjes neemt ze niet aan van mensen, maar van iemand die zelf uit de Faerie wereld komt. Hierdoor ontmoet ze interessante ‘mensen’ die wellicht later in het verhaal nog iets kunnen betekenen voor haar.

Als haar zus Taryn komt met schokkend nieuws besluist ze om terug te keren naar Elfhame. En of dat een wijze beslissing is? Daar kom je heel snel achter. Vanaf dat moment is het onwijs spannen en kon ik niet meer stoppen met lezen. Ik durf bijna te zeggen dat dit misschien wel het beste boek is van de serie.

At night, the human world looks as though it’s full of fallen stars.

Locke, The Queen of Nothing – Holly Black

In dit deel vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Het hele verhaal sluit op elkaar aan. Het klopt allemaal, en je begrijpt gelijk ook bepaalde acties van bepaalde personages wat beter. Ik heb erg van dit boek genoten en ik raad echt aan om de serie te lezen (mocht je dit nog niet gedaan hebben, hihi) .

Titel: The Queen of Nothing
Auteur: Holly Black
Pagina’s: 320
EAN: 9781471407581