Lucy Score

Tijd voor iets nieuws, vandaag zet ik de Knockemout-serie in de spotlight! Je kunt hier mini recensies vinden van de boeken uit deze geweldige serie.

Het verhaal
Things we never got over

Naomi heeft een slechte dag. Ze is haar eigen bruiloft ontvlucht, wordt bedrogen door haar onsympathieke en beruchte tweelingzus en krijgt plotseling de zorg voor een nichtje van wie ze niet eens wist dat ze bestond. Bad Boy Knox heeft geen plaats voor drama in zijn leven, maar een knappe vreemdelinge zet alles op z’n kop. Haar leven implodeert recht voor zijn neus en hij besluit haar te helpen. Zodra ze alles weer op de rit heeft, kan hij terugkeren naar zijn eigen, rustige leven. Tenminste, dat was het plan…

Things we hide from the light

Things we hide from the light is het meeslepende tweede deel van de Knockemout-serie van Lucy Score. Politiecommissaris Nash is in het dorpje Knockemout bekend om twee dingen: hij is een echte good guy en in uniform is hij nog knapper dan hij al is. Maar twee kogels hebben een flinke deuk in zijn zelfvertrouwen bezorgd. Hij revalideert na een schietpartij en kampt sindsdien met paniekaanvallen en nachtmerries. Hij houdt dit voor iedereen verborgen, alleen zijn buurvrouw Lina ziet de echte Nash. Hoewel ze met hem te doen heeft, wil ze eigenlijk zo snel mogelijk weer uit Knockemout vertrekken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker als Nash en Lina plotseling op elkaar aangewezen zijn.

Things we left behind

Lucian heeft maar één doel voor ogen: hij wil een imperium opbouwen en zal alles op alles zetten om zijn familienaam te zuiveren. Geld en macht zijn de enige dingen waar hij aan denkt. Hoewel, een pittige bibliothecaresse leidt hem af. Sloane moet niets weten van Lucian en zijn familie, maar een geheim uit het verleden verbindt hen aan elkaar. Na een onenightstand slaat hun geruzie om in een heel ander soort spanning. Hoe kunnen de twee enemies ooit lovers worden als ze zo verschillend zijn?

Knockemout-serie
Boek 1

We beginnen met het eerste deel, Things we never got over, het eerste deel uit de Knockemout-serie. Ik was hier heel nieuwsgierig naar en had echt geen idee wat ik ervan moest verwachten vanwege nogal gemengde recensies. Zodra ik begon met lezen, werd ik echter meteen gegrepen door het verhaal. Het is vlot geschreven, de personages zijn goed uitgewerkt en er gebeurt genoeg waardoor je eigenlijk alleen maar verder wilt lezen. Over verder lezen gesproken, mocht je de rest van mijn recensie willen lezen, dan kun je die hier vinden.

Boek 2

Things we hide from the light is het tweede deel uit de Knockemout-serie (stiekem lees ik Knockemout elke keer als ‘knock me out’, lol). Hier volgen we de broer, Nash, van Knox, en ik moet zeggen dat ik ook echt oprecht nieuwsgierig naar zijn personage was geworden na het lezen van Things We Never Got Over. Het is een leuke small town romance, maar ik was hier wel wat minder door omvergeblazen dan door het eerste deel. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het nog steeds een aanrader, want het boek leest vlot weg en Lucy weet zeker je aandacht erbij te houden! 🙂

Boek 3

Ten slotte het derde deel, Things we left behind. Enemies to lovers? Dan heb ik eigenlijk al genoeg gezegd, toch? 😉 Ik ben een sucker voor deze trope en ik weet zeker dat ik niet de enige ben! Om eerlijk te zijn denk ik toch dat het stel uit dit boek, Lucien en Sloane, mijn favoriet is uit de hele serie. Erg fijn ook om wat meer achtergrond te krijgen over de vroegere relatie tussen Lucien en Sloane. Dat zorgt ervoor dat je meer backstory hebt en sommige dingen net wat beter begrijpt.

Ik vond wel dat dit boek iets korter had kunnen zijn, maar dat gevoel had ik eigenlijk bij alle drie de boeken. Dat maakt niet dat ik er minder van heb genoten, totaal niet! Dat maakt niet dat ik er minder van heb genoten, totaal niet! Ik denk dat als je boek één gelezen hebt en daarvan genoten hebt, de rest van de serie je ook goed gaat bevallen. Ik ben in ieder geval door het boek heen gevlogen en Lucy wist mij weer helemaal in te pakken. Jammer dat de serie nu afgelopen is, maar voor jou is het wel fijn dat je direct alle drie de delen achter elkaar kunt lezen! 😉

TLDR

We beginnen met Things We Never Got Over, het eerste deel van de Knockemout-serie. Ik had geen idee wat ik moest verwachten door de gemengde recensies, maar zodra ik begon met lezen, was ik meteen gegrepen. Vlot geschreven, goed uitgewerkte personages en genoeg actie om je verder te laten lezen.

Things We Hide From the Light is het tweede deel, en hier volgen we Nash, de broer van Knox. Ik was echt nieuwsgierig naar zijn personage na het eerste deel. Het is een leuke small town romance, maar iets minder indrukwekkend dan het eerste deel. Toch een aanrader!

Ten slotte Things We Left Behind. Enemies to lovers? Ja, graag! Lucien en Sloane zijn misschien wel mijn favoriete stel uit de hele serie. Dit boek had iets korter kunnen zijn, maar dat gevoel had ik bij alle drie de boeken. Als je van boek één genoten hebt, zul je de rest van de serie ook leuk vinden. Vond je boek één te langdradig? Dan is de rest waarschijnlijk ook niet jouw ding.

Heb je mijn vorige recensie al gelezen? Die kun je *hier* vinden!

Ik heb deze boek ontvangen als recensie exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening over de boeken niet. Nogmaals bedankt Uitgeverij Zomer & Keuning, voor de prachtige exemplaren.

Titel: Things we never got over / Things we hide from the light / Things we left behind
Auteur: Lucy Score
Vertaling: Jacodine van de Velde
Pagina’s: 576 / 608 / 672
ISBN: 9789020552010 / 9789020553703 / 9789020553734
Prijs: €22,50
Uitgeverij: Zomer & Keuning

Let op! Ik maak gebruik van affiliate links. Zo help je mij om mijn blog online te houden, en jou kost het niets! 🙂