Is het verhaal net zo mooi als de cover? Daar kom je zo achter! šŸ˜‰

The Binding, een behoorlijk populair boek van wie vele het favoriete boek van 2019 was. Ik werd erg nieuwsgierig na de samenvatting te hebben gelezen, en helemaal na de geweldige recensies.

Het verhaal

Stel dat je verdriet kunt wissen. Stel dat je pijn kunt vergeten. Stel dat je een geheim kunt verbergen. Voor altijd! Emmett, een jonge boerenzoon, gaat in de leer bij een boekbindster. Zij weet dat hij de aangeboren gave heeft om herinneringen van mensen te wissen en in een boek vast te leggen. Een dergelijk boek kan zowel in goede als verkeerde handen vallen. Op een dag doet Emmett een verbijsterende ontdekking. In een kluis onder de werkplaats van zijn mentor ontdekt hij een boek met zijn eigen naam erop.
Een onvergetelijke historische roman die zich afspeelt in het Engeland van voor de industriƫle revolutie.

Mijn mening

Na een interessante samenvatting te hebben gelezen Ć©n goede recensies was ik behoorlijk nieuwsgierig geworden naar dit boek. Ik kreeg een paar reacties op Instagram dat van sommige dit het favoriete boek van 2019 was. Hoe kun je dan niet nieuwsgierig zijn? Ergens was ik ook wel bang dat het boek mij tegen zou vallen omdat mijn verwachtingen zo hoog waren.

Tegen gevallen? Zeker niet! Ik heb echt genoten van dit boek en het verhaal is onwijs mooi geschreven. Het begin vond ik wat langdradig, en had ik moeite met echt in het verhaal te komen. Maar als je verder in het verhaal zit dan wordt je in het verhaal meegetrokken en wil je meer. Dan wordt het eerste stuk, wat naar mijn mening iets langdradig was, duidelijk.

Ik had wel het idee wat er tussen twee personages zou gebeuren, maar dat was meer een gedachte ‘zou het wel of zou het niet gebeuren?’. Verre van voorspelbaar! Ik merkte dat ik eigenlijk de hele dag met het boek bezig was, en ook met de personages. Als een boek je zo bezig houdt, dan is het toch wel een goed verhaal ;).

Alhoewel de samenvatting best veel van het verhaal lijkt weg te geven gaat het toch iets anders in het boek. Dat is fijn, want ik vind het persoonlijk niet leuk als je eigenlijk al grote lijnen van het verhaal kent. Daarom lees ik ook niet vaak de hele recensies, maar alleen naar het aantal sterren van de recensies.

Dat het boek mij bevallen is, is nu wel duidelijk. Op naar de aantal sterren! Ik vond het een heerlijk boek, maar doordat het in het begin mij niet gelijk pakte, en het iets wat langdradig was.. geef ik het boek 4/5 sterren.

Heb jij dit boek al gelezen?