Scarlett St. Clair


A touch of malice: Hoge verwachtingen, een betoverende wereld, maar dit keer met een vleugje teleurstelling..

Het verhaal

Persephone en Hades zijn verloofd, maar dat staat Demeter – Persephones moeder – niet toe. Ze roept een sneeuwstorm af over heel Nieuw-Griekenland en zal die pas opheffen als haar dochter de verloving verbreekt. Wanneer de Olympiërs tussenbeide komen, ligt Persephones toekomst in handen van de goden: staan zij toe dat Persephone met de God van de Onderwereld trouwt en de strijd aangaat met haar moeder, of verbieden ze de verloving en nemen ze de wapens op tegen Hades? Eén ding is zeker: er zal hoe dan ook oorlog volgen.

Mijn mening

Let op! Ondanks dat ik altijd probeer een spoiler-vrije recensie te schrijven, is dit wel het derde deel uit de serie Hades x Persephone. Wil je er dus helemaal blanco in gaan, dan zou ik stoppen met lezen en terugkomen zodra je A touch of darkness & A touch of ruin hebt gelezen! 😉

Met volle overtuiging dat ik dit boek net zo geweldig zou vinden als de eerste twee delen, was ik teleurgesteld toen ik merkte dat ik er toch minder snel doorheen kwam. De smut scenes, waar ik normaal gesproken geen moeite mee heb, voelden dit keer haastig geschreven aan en kwamen te vaak voor, waardoor ze meer als opvulling dan als waardevolle toevoeging aan het verhaal aanvoelden.

Hoewel ik niet kan zeggen dat ik niet heb genoten van het boek, miste ik het gevoel dat ik het boek niet weg kon leggen, wat bij de eerste twee boeken wel het geval was. Desondanks wist Scarlett nog steeds mijn aandacht te grijpen telkens wanneer ik het boek oppakte, en raakte ik snel weer ondergedompeld in het verhaal.

De karakterontwikkelingen van zowel Hades als Persephone vond ik wisselend in dit boek. Je merkt dat Persephone echt zekerder van zichzelf is geworden. Ondanks dat je ook een emotionele kant ziet van Hades, vond ik hem toch wat vlakker aanvoelen. Misschien door de vele smut? Alsof hij alleen daar goed voor was. Dat gevoel kreeg ik een beetje. Ik vond zijn karakter in de vorige twee boeken in ieder geval beter naar voren komen.

Ondanks mijn kritiek blijf ik deze serie echt aanbevelen. De wereld die Scarlett heeft gecreëerd, is meeslepend en betoverend, en ik kan niet wachten om meer tijd door te brengen met Hades & Persephone. 🥹

Eindoordeel

Ondanks hoge verwachtingen was het derde deel in de Hades x Persephone serie minder meeslepend dan de eerste twee delen. De vele en haastig geschreven smut scenes voelden meer als opvulling en droegen minder bij aan het verhaal naar mijn idee. Hoewel de karakterontwikkeling van Persephone positief was, leek Hades’ karakter vlakker vergeleken met eerdere delen. Desondanks blijf ik deze serie echt aanbevelen! Hades en Persephone hebben toch een plekje in mijn hart gestolen.

Heb je mijn vorige recensie al gelezen? Die kun je *hier* vinden!

Ik heb dit boek ontvangen als recensie exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek niet. Nogmaals bedankt Uitgeverij Zomer & Keuning, voor het prachtige exemplaar.

Titel: A touch of malice
Originele titel: A Touch Of Malice
Auteur: Scarlett St. Clair
Vertaling: Ed van Eeden
Pagina’s: 432
ISBN: 9789020550696
Prijs: €25
Uitgeverij: Zomer & Keuning

Let op! Ik maak gebruik van affiliate links. Zo help je mij om mijn blog online te houden, en jou kost het niets! 🙂