Tommy Roos #1

Een komische roman over vriendschap, liefde, de juiste toonhoogte en wat echt telt in het leven. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder voor mijn recensie over De comeback van Tommy Roos – Cecilia Klang.

Het verhaal

De comeback van Tommy Roos van de Zweedse Cecilia Klang is het eerste deel van een gepland drieluik. Wanneer Tommy Roos op zijn vijftigste verjaardag in zijn halflege huiskamer zit, beseft hij dat hij het dieptepunt heeft bereikt. Waar hij vroeger nog de veelbelovende rockster was, ligt hij nu in scheiding met zijn jeugdliefde Martina, dreigt de fabriek waar hij werkt te verhuizen naar Estland en kijken zijn kinderen niet meer naar hem om. Wie is hij, zonder zijn vrouw, zonder zijn werk? Met frisse tegenzin gaat Tommy op zoek naar zichzelf, geholpen door zijn beste vriend en een excentrieke voormalige operazangeres. Een komische roman over vriendschap, liefde, de juiste toonhoogte en wat echt telt in het leven.

Mijn mening

Ik mocht weer mee doen met de leuke leesclub van Ilona. Dat is altijd een feestje, maar als het boek zo lekker weg leest als De comeback van Tommy Roos helemaal! Alles komt eigenlijk wel aan bod in deze heerlijke roman. Vriendschap, liefde, verdriet, familie en de kern wat telt er nou echt in het leven?

Cecila heeft een hele fijne schrijfstijl waardoor dit boek onwijs vlot wegleest. Zeker de eerste helft vloog ik er echt doorheen. Het tweede helft ook wel, maar vond ik iets minder sterk dan het eerste qua vlotheid. Het verhaal en wat Cecilia mee wil geven was echter wel steengoed!

Het leven was niet zo simpel. Je werd geen rockster, profvoetballer of beroemde acteur. Je haar viel uit, je kreeg een extra vetrol boven je broeksband en een baan die je niet eens wilde. En als je pech had, belandde je bij een gezinstherapeut.

Tommy Roos – De comeback van Tommy Roos – Cecilia Klang

Je volgt Tommy in dit verhaal en hij komt over als een hele sympathieke man die je eigenlijk gewoon een hele dikke knuffel wil geven en zeggen dat alles wel goed komt. Hij is (bijna) 50 en eigenlijk gaat alles fout in zijn leven. Zijn vrouw gaat bij hem weg en de fabriek waarvoor hij werkt gaat waarschijnlijk verhuizen naar Estland. Zijn kinderen, vooral zijn dochter, kunnen niet stoppen met praten over de nieuwe vriend van zijn ex-vrouw. Gesproken over zijn ex-vrouw, Martina, wat een mens! Cecilia heeft het echt zo goed geschreven dat ik mij werkelijk dood ergerde aan haar.

Er zitten onwijs grappige uitspraken tussen van Tommy, maar ook stukken waarvan je denkt Ja, daar draait het leven om! Ik hou daar wel van als boeken je een beetje aan het denken zetten en je je er in kan herkennen.

‘Nee, uiteraard niet,’ ging hij verder. ‘Gewone, simpele chocola is natuurlijk niet goed genoeg meer voor jou. Misschien wil je dat ik naar Zuid-Amerika reis om zelf cacaobonen te halen en die vervolgens te roosteren en met mijn blote handen tot cacaopoeder te verpulveren. Misschien moet ik zelf cacaoboter maken, alles tot zo’n dure rotpraline mengen die jij met een zilveren vork kunt opeten. Is dat goed genoeg?’

Tommy Roos – De comeback van Tommy Roos – Cecilia Klang

We maken ook kennis met Gunnel en wat een vrouw is dat! Ik wil niets verklappen dus ik zal er niet te veel over zeggen, maar haar uitspraken en maniertjes maakte mij zo nu en dan wel aan het lachen. Ook zit er een serieuze en soms wel trieste kant aan haar, maar dat maakt haar personage juist zo echt!

Ik heb onwijs van dit verhaal genoten en ik kan niet wachten tot deel 2 wordt uitgegeven. Jullie kunnen het vast al wel gokken, maar ik kan dit boek echt aanraden! Zeker als je zin hebt in een vlot boek wat snel wegleest.

Heb je mijn vorige leesclub recensie al gelezen? Die kun je *hier* vinden!

Ik heb dit boek ontvangen als recensie exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek niet. Nogmaals bedankt LS Amsterdam en Ilona, voor het prachtige exemplaar.

Titel: De comeback van Tommy Roos
Originele titel: Kan innehålla spår av Tommy Roos
Auteur: Cecilia Klang
Vertaling: Bianca Cornelissen
Pagina’s: 320
EAN: 9789021030777
Uitgeverij: LS Amsterdam > Zin In Feelgood!